Poznajete li Pinokija iz grada “Šabaclaže”? “Na njihove proteste ni članovi porodice više ne dolaze”?!

Da je Volt Dizni živ, ladno bi mogao da mu poveri neku od uloga negativca, Dabe, Trbe ili slično u priči o nekoj dalekoj zemlji i “slobodarskom” gradu zvanom recimo “Šabacvic” koji vode “prepoštene” gradske ćate, poput načelnika Uprave grada Milana Vasića?!

Povod ove priče je više nego očiogledan: Da pomognemo ovom novom “Pnokiuju”, koga je gradonačelnik Zelenović, “verovatno  primorao” da izađe u javnost i ispriča nebulozu, priču kojoj se mesecima smeju građani Šapca i koja je pravi mali lažljivi hit na yutjubu. Uostalom objavljujemo njegovu kompletnu “šabaclažu”…

O čemu se radi? Nesrećni načelnik Uprave grada Šapca, dobio je od Zelenovića veoma važan zadatak, da “ kako zna i ume, izmanipuliše novinare i kompletnu javnost” povodom sve učestalijih prozivki o tome ko i zbog čega godinama za džabe živi u 72 gradska stana, a što je otkrio, Državni revizor kontrolom 2015.godine  da niti ima ugovora o zakupu tih stanova, otkupu ili prodaji, niti dinara prihoda u gradskoj kasi? Pa, čak se i ne zna ko uopšte u njima živi i na osnovu kojih zasluga?

Nemajući kud, a znajući da nešto javnosti mora da ponudi, gradonačelnik Zelenović i njegov doživotni “mentor Dušan Petrović”, odlučili su da “vruć krompir daju u ruke nesrećnom” načelniku UPrave grada, Milanu Vasiću…

I šta je ovaj uradio? Izašao je u javnost i počeo da priča “nebuloze”?! Kao da je sa “kruške pao”… Krenuo je “Milanče” tužnim tonom, kako su u pitanju neke, takozvane udžerice, bezvredne, koje uopšte ne vredi ni izdavati, za koje se ne može ni dinar uzeti na ime zakupa?!

Da se čovek prosto rasplače nad teškom stambenom sudbinom grada Šapca. A, onda je počeo da nabraja, kako nema tih famoznih 72 stana, već da je desetak raseljeno, da je nekoliko sasvim uništeno, nekoliko dato Centru za socijalni rad… Kako su to neke male, baš male kvadrature, jedva desetak, dvadesetak kvadrata, kao da u njima treba da stanuju dinosaurusi, a ne ljudi bez ikakvog krova nad glavom!?

A, kad ni to nije bilo dovoljno ubedljivo za zaprepašćene prisutne novinare, “Milanče”, krenu da finišira u iznošenju neistina: Reče, kako to što je zabeležio DRI je neki ( izgleda samo njima znani!?) nesporazum, kako to “nema veze sa stvarnim stanjem”, da bi na kraju “poentirao”, tvrdnjom, kako, eto, i pored svega, oni su prošle godine, samo do septembra, ipak prihodovali skoro 500.000 dinara na ime zakupa istih tih stanova?!

“Šaka,kapa” Zelenovićevih pristalica!? Propali protesti…

Čekaj, čekaj “Milanče”, kako se sada ipak prihoduje od udžerica, neuslovnih, nehigijenskih? Zar ne reče, da se tu nema šta zaraditi na ime zakupa?

I ono najbitnije: Kako se u 2018.prihodovalo (za celu godinu) 808.000 dinara, a ni dinara 2015.?

I pitanje: Dokle ćete da obmanjujete, folirate i izigravate svoje građane, svoje poreske obveznike? Zašto krijete “kapitalce parazite” koji ko zna koliko godina “žive za džabe” u tim istim “tobože udžericama”…

Može li iko u ovoj zemlji da stane na put “negativcima iz Diznijevih crtaća”? Da ih vrati tamo gde i pripadaju…

A, da… Uzgred rečeno, evo fotografije sa večerašnjeg šabačkog protesnog okupljanja: Više ih je bilo na korzou, po ne baš toplom vremenu, nego pod “dosmanlijskom zastavom”….

P.J.