Pozivi na parcijalni bojkot izbora su izraz neveštog politikanstva

Centar za društvenu stabilnost podržava izjavu g. Sava Manojlovića, predsednika Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, u kojoj ističe kako „ima smisla građanima Šapca pružiti šansu da odbrane tu vrstu slobode izlaskom na (lokalne) izbore“. Međutim, budući da u daljem izlaganju g. Manojlović žustro zagovara bojkot izbora, kako na parlamentarnom nivou, tako i u velikoj većini lokalnih samouprava, nameće se jasan zaključak po kome bi on istovetnu „šansu za odbranu slobode“ uskratio svim građanima čije se političko mišljenje ne podudara sa njegovim.

Svako selo, opština i grad su posebni i najbitniji za ljude koji u njima žive. No, ono što zaista zabrinjava jeste slika koja se kreira u delu opoziciono nastrojenih medija, po kojoj se Šabac izdvaja kao nekakav svetao primer u odnosu na sve ostale lokalne samouprave, gotovo poput biblijskog „grada na bregu“, samo zbog toga što gradskom administracijom upravlja opozicioni Savez za Srbiju. Istina je, na nesreću Šapčana, daleko sumornija, pošto se centar Mačvanskog okruga od drugih gradova Srbije izdvaja ponajviše po tome što se na njegovom čelu nalazi gradonačelnik koji je sudskom presudom okrivljen za zloupotrebu budžetskih sredstava.

Centar za društvenu stabilnost se, shodno sopstvenoj misiji, oduvek zalagao za to da što veći broj građana Srbije ostvari svoje aktivno biračko pravo i time preuzme odgovornost kako za lokalnu zajednicu u kojoj žive, tako i za Srbiju kao jedinu otadžbinu sviju nas. Glasanje na izborima je najbolji način na koji narod ostvaruje svoju suverenost. U tom smislu, svako pozivanje na bojkot izbora smatramo izrazom neodgovornosti i nemara prema stabilnosti našeg društva, dok pozivi na parcijalnu primenu bojkota nisu ništa drugo do nevešto politikanstvo, teško razumljivo čak i opoziciono nastrojenom delu biračkog tela.

Nemanja Starović, Saradnik CZDS

Macvanski.info / Foto: sr.wikipedia.org

Akcebet
- Restbet - Trendbet