Podvala „šabačkog Dona“: „Nagovorio svog malog“ da Đilasu i Jeremiću poturi naručene poruke u kojima njega predlažu za novog predsednika Srbije!?! Da se čovek prekrsti i levom i desnom!?

Ne zaboravljaju se tako lako elementarne nepogode, naročito ne ono što poplava izbaci. Šapčanina Nebojšu Zelenovića na čelo grada u kojem je rođen „izbacila je“ poplava 2014. godine. Jer, Zelenović nikada nije postao stvarni gradonačelnik Šapca!? To mesto pripada Dušanu Petroviću. A Nebojša je mlad, ambiciozan, energičan, vozi bicikl i od života želi više, a ne ono što mu udeli šef. „Zelenko“ bi hteo da bude predsednik Srbije! Ni manje ni više!

Priča se po Šapcu da je Dušan Petrović, Zelenkov politički stvoritelj, ljut na “malog”. Razlog za ovo su komentari na sajtovima navodnih “slobodnih” medija u kojima virtuelni čitaoci skandiraju: “Zelenovića za predsednika Srbije!”. Sada zbog mlađanog upravnika “slobodarskog” Šapca ima probleme i među drugarima iz partije koju je svojevremeno razbucao.
Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Borko Stefanović poznata su lica na srpskom političkom nebu. Stari „glodari“, majstori zanata, što bi se reklo: autentične “dosmanlijske političke prizemljuše“. Bez obzira što su Srbiju tokom svoje vladavine potopili u septičku jamu, a narod zaprepašćivali međusobnim trvenjima i smicalicama, ponovo su se okupili i krenuli u pohod. Ovoga puta da sruše predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Tako su se sreli njih trojica, pokupili još nekoliko likova, među kojima je i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Osnovali su nešto što se zove “Savez za Srbiju”, a medijski proboj napravili su batinanjem žena i pretnjama vešanjem i silovanjem. A da se među njima niko ne bi naljutio, izmislili su nekakvo rotirajuće predsedavanje, pa tako ispada da su svi oni lideri.


Ali ne lezi vraže! Zlobnici pričaju da je „Zelenko“ shvatio da ukoliko se ne angažuje malo agresivnije, u tom “Savezu” će biti marginalac kao što je i u rodnom gradu. Da direktno krene protiv Duleta Petrovića nije dolazilo u obzir, jer je načuo da Dule hoće da ga pusti niz vodu i da ga zameni Dušanom Kostadinovićem. Zato se dosetio da se pretvori u sopstvenog obožavaoca i u trenucima samoće, dok usred radnog vremena putuje Srbijom da ruši Aleksandra Vučića, napiše na svom pametnom telefonu po koju „ustreptalu porukicu o samome sebi i pošalje je gde već treba“.
“Gospodin Zelenović je lepo lice Srbije!”


“Fin neki čovek, ovaj Zelenović. Pismen, lepo se izražava…”


“Da je više ovakvih ljudi, muka mi je i od Jeremića, Đilasa, Stefanovića …”
“Ne znam baš ništa o gospodinu Zelenoviću, ali svaki put kad pročitam neku njegovu izjavu, pomislim da bi on mogao da bude predvodnik opozicije”


A onda je „Zelenko“ krenuo frontalno:
“Zelenoviću, povedi nas! Trebaš nam!”


“Gospodin kakvog je Srbija 30 godina čekala. Budući predsednik normalne Srbije. Uživanje je slušati vas, gospodine Zelenoviću.”


“Zelenović pristojan i pametan čovek. Izvanredan kandidat za predsednika.”


“Zelenovića za predsednika Srbije!”
Ona trojica iz nekadašnjeg DS-a, ljuti su na Petrovića. Sumnjaju da im je Dule “uterao čiviju” uvođenjem u njihove redove, na prvi pogled, mirnog i pitomog „Zelenka“, uveravajući ih da je poslušan. I da se neće otimati za fotelju. Ali ispade da je „Zelenko alav“!?


Priča se u Međuopštinskom istorijskom arhivu u Šapcu, gde je presto gradonačelnika i njegove administracije, da je „DuPe“ mnogo nervozan, jer ne zna šta da radi sa „Zelenkom“. S druge strane, gradonačelnik Šapca o sebi sve više sanjari kao o predsedniku države, dok u isto vreme gubi na domaćem terenu, kao što je bio slučaj pre desetak dana u šabačkim selima Drenovac i Desić u kojima su na izborima za Savet Mesne zajednice pobedili kandidati koje je podržala Srpska napredna stranka…


E.E. / embargo.rs