Podrška najboljim u Loznici: Novčane nagrade ove godine primaju 48 učenika i 94 studenta

Gradske novčane nagrade u Loznici ove godine primiće 48 učenika i 94 studenta koji su ispunili odgovarajuće uslove konkursa, učenici će dobijati po pet, a studenti po deset hiljada dinara mesečno, potvrđeno je iz gradske uprave koja je za tu namenu u lokalnom budžetu odvojila 14,7 miliona dinara, isto kao prošle godine. Lani je na takvu podršku pravo imalo 47 učenika i 101 student.

Konkurs za dodelu Gradske nagrade najboljim učenicima i studentima za 2020. godinu, bio je otvoren tokom celog februara, a zbog pandemije, odnosno vanrednog stanja nadležna komisija nije mogla ranije da odluči o dobitnicima.

Foto: Gradska uprava Loznica / Kurir

Odmah po ukidanju vanrednog stanja doneta je odluka o dodeli nagrada koje Loznica najbolijim đacima i studentima redovno dodeljuje od 2004. kada su je dobila 33 učenika i isto toliko studenata, i tada je za tu svhu dato 1,2 miliona dinara. Na konkurs se mogu javiti osnovci i srednjoškolci osvajači jedne od prve tri nagrade na republičkim, ili međunarodnim takmičenjima u prethodnoj školskoj godini, dok je za studente potrebno da pohađaju državni fakultet, da nisu ponovili nijednu godinu i da im je prosek ocena devet i više.

Za poslednjih šesnaest godina Grad Loznica je kroz ovakav vid podrške najboljima iz budžeta izdvojio ukupno oko 114 miliona dinara pri čemu je gradske nagrade do ove godine ukupno primilo gotovo 700 učenika i nešto više od 1.260 studenata.

Mačvanski Info / Kurir / Foto: Kurir