Panika! Kad su čuli prozivke ogorčenih Šapčana – Zelenović i Petrović se žestoko verbalno sukobili, skoro se “dovatili za guše”!?!

Ceo Šabac zna kakva ih vlast punih 19 godina pritiska kao vodenički kamen i svakim danom gura sve dublje u ponor! Svi Šapčani znaju da je njihovo vođenje ovoga grada za neku dublju krimi analizu i sankcije. I svi Šapčani znaju, da je došao kraj njihovoj vladavini i da ih više neće obmanuti kojekakvim pričama, novim obmanama kroz “Dušanove grupe građana”!?

Šapčani su nedavnim mitingom rekli da je došao kraj kalkulatorsko-finansijskoj kombinatorici Dušana Petrovića iz svih njegovih “zečeva iz šešira”, koje je uspešno vadio i postavljao na gradske funkcije  za svih ovih 19 godina njegove vladavine u ovom gradu!?

Zna to i Dušan Petrović, da je potrošio sve “fore i fazone”, da je “ potrošio i sve igrače iz svog lutkarskog pozorišta” i da nema više ni jednu novu predstavu za lakoverni narod… Nervoza ga je zahvatila, jer se bliže dani istine i konačnog političkog potopa.

I umesto da se polagano priprema “ za dan D”, počeli su da mu prave ozbiljne probleme njegovi “glavni glumci”: 

Nebojša Zelenović, bio je izvan sebe gledajući na TV AS, direktan prenos mitinga sa šabačkog Trga! Svako spominjanje njegovog imena dodatno ga je činilo nespokojnim i još strašljivijim. Pokušao je da svoj strah i nervozu prenese na svog “ mentora”, Dušana Petrovića, ne bi li mu bilo bar malo lakše…

Međutim, Petrović ga je verbalno “otresao” govoreći kako njega ne spominju i da ga je baš briga što njega spominju: “ Baš me briga za tebe! Snalazi se sam kako znaš i umeš! Mene, baš nešto i ne spominju”!

Kažu, da su potom razmenili nekoliko stvarno vulgarnih rečenica, jer Zelenović nikako nije hteo da prihvati svu odgovornost za višegodišnje stanje u Gradu, posebno kad je u pitanju trošenje para iz gradske kase?! Poznat kao velika prznica, ne znamo da ali je Dušan Petrović skidao i bacao sako na pod, ali je svakako kipteo od besa?!

Ima on sada mnogo većih briga, od toga da “ brani kožu beogradskog kaldrmaša”, Nebojše Zelenovića… Bliže se izbori, na kojima sigurno više neće proći neka nova matematika Dušana Petrovića, kao ni njegovih “ političkih lakeja”, poput recimo Sovranija Čonjagića?

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST SNS ŠABAC:

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu iznenađen je činjenicom da gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ne odustaje od poziva na nasilje i nemire u Srbiji. Uprkos tome što su građani odavno odbacili Zelenovićevu, ali i politiku “Saveza za Srbiju”, grupe sa kojom deli izopačene vrednosti, gradonačelnik Šapca uporno pokušava da stanje u državi prikaže onakvim kakvo je bilo dok je njegov politički otac i mentor Dušan Petrović vladao i harao našom državom.
Izvesno je da su Nebojšu Zelenovića zaboleli protesti koje su protiv njega organizovali Šapčani. Na 100. skupu okupilo se blizu 3.000 Zelenovićevih sugrađana koji su zahtevali njegovu ostavku. Ovaj broj “Savez za Srbiju” može samo da sanja, jer se na njihove proteste jedva odazove i deseti deo ove brojke. I to iz čitave Srbije. Zelenovića i njegove prijatelje ne podržava niko. Uzaludni su pokušaji odlazećeg gradonačelnika Šapca da se dodvori i stranim ambasadorima kojima obija pragove, u želji da svrgne legalno i legitimno izabranu vlast u Srbiji.
Odlazeći gradonačelnik Nebojša Zelenović tvrdi da se oko predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke “steže obruč”. A istina je da se obruč steže upravo oko Zelenovića zbog nebrojeno mnogo afera i malverzacija sa budžetom koji pune Šapčani, a koje su dokazane i na sudu. Nebojša Zelenović po ko zna koji put otvoreno preti da “sve može da bude iskra koja će zapaliti vatru”. S obzirom na to da je građanima Srbije takvih iskri bilo dosta do 2012. godine, jasno je zašto je Srbija tada izabrala put drugačiji od ovog za koji se zalažu Zelenović, Dragan Đilas, Boško Obradović i ostali isluženi političari.

E.E.