Pala prva žrtva šabačke ekološke katastrofe! Zelenović morao da žrtvuje direktorku JKP “ Stari Grad“!

Šabačke dosmanlije na čelu sa gradonačelnikom Zelenovićem više ne mogu da se pouzdaju u slepu poslušnost svojih direktora… Samo mala neposlušnost bila je dovoljna da se danas na dnevni red Skupštine Šapca stavi smena direktorke Snežane Đokic!?

Doduše, upućeni tvrde, da se ona povlači “ na rezervni položaj“, mesto zamenika, ali upućeniji tvrde, da je pravi razlog  iskazana neposlušnost prema “ šefovima, Zelenku i Zoji“ u trenutku kada se lomi sudbina cele šabacke vlasti…Svi dobro znaju i pamte, sta je sve Đokiceva činila da bi se dodvorila šabačkim vlastodršcima, ali se u jednom momentu uplašila naraslih tenzija i silnih protesta komunalaca, što je kulminiralo širenjem smrada đubreta po celom gradu!? Upućeniji tvrde, da je Đokiceva odbila da primeni jos radikalnije mere prema pobunjenim i ugnjetenim radnicima, što je bio signal da joj se odmah “ ponudi svilen gajtan“…Ali, javnosti, zaposlenima to svakako neće biti dovoljna satisfakcija, jer će iza nje, ostati “ mnogo prljavštine i u papirima, uništenim fakturama..“, pa će zato sigurno tražiti debelu istragu njenog dosadašnjeg ne(rada)!? 

A, da smo u pravu, najbolji su dokaz pisma koja ojađeni radnici ovog komunalnog preduzeća, skoro svakodnevno šalju portalu embargo, trazeći slamku spasa, apelujući na državu Srbiju za pomoć i izlaz iz agonije, katastrofe u koju ih godinama guraju šabačke dosmanlije na celu sa Zelenovićem..Evo jednog od tih apela radnika koji objavljujemo integralno:Najlepše što Bog podari svetu posle dece je žena!!! Svaka žena je lepa na svoj nacin, domaćica, radnica. Na njivi , u kući kao majka ,supruga, prijateljica , drug! Ali da u svakom žitu ima kukolja odavno se zna. Da bi žena imala epitet dame ipak treba  da ima i neke manire koje damu krase ali osobe koje su umislile da su dame a nalaze se na mestima generalnog direktora u šabačkim javnim preduzecima blate sve gore navedeno , u svom slučaju. Drskost, bezobzirnost i despotizam su za njih način ponašanja i rukovođenja JKP -om Stari grad i  JKP Vodovod.

U to su se uverili novinari nekoliko dnevnih novina prilikom pokusaja da intervjuišu direktorku JKP-Vodovod u Šapcu Danielu Lovrin Gavrilović poznatu po drskosti bezobrazluku poznatom radnicima Komunalnog jer om bese direktor pre izvesnog vremena. Njenim stopama i idejama se posluži i sadašnja direktorka Snežana Đokic i svojim bezobzornim ponašanjem prema radnicima  a i strankama pokaza svoju zlu ćud.

Za oko nepune tri godine ama bas ni jedan zahtev radnika ne ispuni a i još ih dovede do prosjačkog štapa uveravajući ih da je to dobro za njih!!! Dobila je prigovor od radnika na jednom od štrajkova da ona kao osoba koja nema porodicu , supruga, decu ne može ni o njima voditi računa jer joj je izostao taj materinski a i porodični  topli osećaj!!! Uzvratila je žestokim merama i pritiscima uz svesrdnu pomoć  jednog od najbližih saradnika rukovodioca sektora Zorana Damjanovića , čoveka kome samo jos bič fali u ruci i da tera ono malo muke i bede od radnika što nije razjureno iz komunalnog .Brutalnost i bezobzirnost mu nisu nepoznati jer mu je biografija izuzetno tamna….iza sebe ima dve teške saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodima od kojih za jednu nije ni odgovarao a za drugu nekom mizernom kaznom, .

E takvi direktori rukovodioci verovatno odgovaraju trenutnoj vladajućoj skupini lopova u Šapcu. Cinizam njihovog ponašanja prema radnicima ide do te granice da im predlažu da pređu sa ugovora na neodređeno vreme na ugovor na određeno vreme!!!  Radnici koji već rade na tim radnim mestima sad treba da konkurišu za ta radna mesta!!! O Bože, oprosti im , ne znaju šta rade!!! U stvari znaju, al prave radnike ludacima i ponižavaju ih i pljačkaju svaki mesec za 5-6 pa i više hiljada dinara od ličnog dohotka, uskratili su ih za solidarnu pomoć , jedini u Srbiji Šapčani zaposleni u javnom sektoru nisu dobili  pomenutu pomoć. Pa dokle?! Da li imate dostojanstva , ljudskosti i karaktera videsmo da nemate, podnesite ostavke, pokušajte bar jednom u životu da učinite nešto časno i pošteno!!!

Da li će novi dan koji sledi promeniti nešto , videćemo! Neka nova ostavka, ili nova mućka, ne zna se! Uživeli ste se u pojedine likove Civijaske republike, republike satire i humora, al vaša vladavina je crni humor koji javni sektor košta pristojne egzistencije!!!

Bruka i sramota , a uslovi konkursa?!  Pa postadoše li radnici vlasništvo Zelenovića i vladajuće skupine da kad im se ćefne moraju da se stvore i mirno , vojnički stanu  i izvršavaju njihova naređenja za rad političkog dokazivanja!!! Pročitajte narode ovo pa prosudite sami, DRŽAVO ,REAGUJ!!