PAJIĆ: GRAD FINANSIJSKI STABILAN

Na danas održanoj 9. sednici Skupštine grada Šapca jedna od najvažnijih tačaka koju su odbornici usvojili je izveštaj o izvršenju budžeta grada Šapca za prvih šest meseci ove godine.

,,Izveštaj koji smo dobili pokazuje da je grad finansijski stabilan i da je punjenje gradskog budžeta izuzetno pozitivno. Uz veliku pomoć Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića uspeli smo da završimo prethodnu godinu bez zaduživanja grada, iako smo, podsetiću krenuli sa budžetom u kom je falilo 300 miliona dinara. Dokazali smo da se ozbiljno ponašamo prema sredstvima građana, ostvareni prihodi su za 477 miliona, veći nego prihodi u istom periodu prošle godine. Na dan 30. 06.  imali smo na računu više od 1,1 milijardi dinara. Javna preduzeća su ostvarila suficit od ukupno 114 miliona, samo je JKP ,,Stari grad“ u deficitu nešto više od 11 miliona, ali je to preduzeće na kraju prethodne godine imalo gubitak od 79 miliona. Ponosan sam na ljude koji su na čelu ovih preduzeća jer smo izabrali mlade i obrazovane ljude koji su odgovornim i predani radom napravili velike benefite. Siguran sam da ovakvim odnosom prema budžetu na kraju godine nećemo imati nikakvih problema i da će on ostati stabilan. Nastavljamo dalje!“, istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Odbornici su usvojili i odluku kojom se odobrava sufinansiranje paketa građevinskih mera energetske efikasnosti, zatim predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2021. godinu  i predlog operativnog plana odbrane od poplava na vodotocima drugog reda na teritoriji grada Šapca.

Akcebet
- Restbet - Trendbet