Ovo je smešno: Zelenović za “proneveru 5 miliona evra” narodnih para platiće kaznu od 50.000 dinara!?

Kako je ovo moguće? Zakon kaže, da se odgovorno lice za nenamenski potrošene pare kažnjava simboličnom novčanom kaznom! Zato se svi s punim pravom pitaju: Jel ove kaznene odredbe destimulišu finansijske prestupnike ili žestoko stimulišu?

Da li ovakvi primeri kažnjavanja funkcionera prestupnika znaci da oni mogu da rade šta hoće i kako hoće…
Srbija nije toliko bogata zemlja, koja bi mogla na ovaj način da rasipa narodne pare? Šabac nije tako bogat da gradonacelnik i njegovi ljudi buše gradsku kasu i u vrecicama odnose pare posredstvom fantomskih projekata i udruzenja, fiktivnih firmi i čega sve još..

Sabacka sela nemaju vodovod, kanalizaciju, pa ni asfalt do kuća, ali to ne smeta Zelenovicu, da njihove pare “ skrka u fantomske projekte još fantomskih ih firmi od prijatelja, partijskih zelenasa”…

Niko u državi Srbiji neće još uvek da stane na put pljackanju lokalnih samouprava, gde se direktno od gradjana kradu velike pare, ali se zato ispredaju bajke i serijali o lažnim novinarima, o tome ko je koga za guzu štipnuo i pipnuo, ko je slao seksi poruku ili zaposlio svalerku ili neku radodajku!?

Stvarnost se i u Šapcu zamagljuje nekom visokom politikom. Zelenović se od “cistog lopovluka” mesecima brani sumanutim otvorenim pismima predsedniku Srbije. Umesto da svojim sugradjanima konačno prizna gde su otišli milioni, on ih zamlacuje prebrajanjem granitnih ploča na beogradskom Trgu Republike…

Srećom, takve kazna ipak će stići na izborima, kad već država nije uradila ono sto je trebala: da na adekvatan način zaštiti pare svojih podanika.

E.E.