OTVOREN 12. REGIONALNI SAJAM POLjOPRIVREDE U SPORTSKOJ HALI ,,ZORKA“

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je u hali sportova ,,Zorka” svečano otvorio 12. Regionalni sajam poljoprivrede. Sajam će biti održan 11. i 12. marta, a organizatori su Odeljenje za poljoprivredu grada Šapca i Radio televizija As. Na sajmu je učešće uzelo preko 120 izlagača, kompanija i firmi iz zemlje i inostranstva, koji će posetiocima predstaviti najnovija dostignuća u svim segmentima poljoprivrede. Gradonačelnik Pajić istakao je da je sajam poljoprivrede najbolje mesto da se strane kompanije uvere u mogućnosti naše poljoprivrede, ali i mesto gde domaći poljoprivrednici unapređuju svoje znanje i upoznaju se sa novim trendovima i tehnologijama u poljoprivrednoj proizvodnji.

,,Grad Šabac iz budžeta za 2022. godinu opredelio je 120 miliona dinara za poljoprivredu. Tokom prošle godine naš grad dobio je nagradu za najuspešniju lokalnu zajednicu u podsticanju agrobiznisa na 88. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Ovo priznanje jasan je pokazatelj da imamo najbolje mere i podsticaj u oblasti agrobiznisa, ali i odličnu koordinaciju sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Zajedno sa svojom državom nastavićemo da ulažemo u poljoprivredu. Ministarstvo za brigu o selu pomaže mladim bračnim parovima sa 10 hiljada evra za kupovinu seoskog domaćinstva čime se želi zaustaviti odlazak mladih sa sela i pospešiti demografska obnova tih područja. Bez poljoprivrede i ulaganja u selo, nema ni života u gradu. Srpski poljoprivredni proizvodi su među najkvalitetnijim u svetu. Bez jakog sela, nema ni jake Srbije. Šabac sa Mačvom, Pocerinom i Posavotamnavom značajan je poljoprivredni region na karti Srbije. Stoga naši vredni domaćini treba da znaju da je Grad Šabac njihov pouzdan partner u stvaranju boljih uslova za rad i unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Zajedno možemo sve i siguran sam da ćemo to u godinama koje dolaze i pokazati”, rekao je gradonačelnik Pajić.

Generalni sponzor 12. Regionalnog sajma poljoprivrede u Šapcu je NLB Banka, a pokrovitelj manifestacije je Grad Šabac.