Opštini Mali Zvornik i predsedniku opštine dodeljena povelja za doprinos razvoju naučnih misli mladih za inovacije

Savez pronalazača Srbije dodelio je opštini Mali Zvornik i predsedniku opštine Zoranu Jevtiću povelju „Mihajlo Pupin“, za doprinos razvoju naučnih misli mladih za inovacije.

Povelje su uručene predsedniku opštine na završetku takmičenja „Dani edukativnosti mladih preduzetnika i inovatora“, održanom 29. marta u Loznici, u organizaciji ovog udruženja.


Opštinu Mali Zvornik na takmičenju u Vukovom Domu kulture predstavljali su učenici prvog razreda srednje škole i ekipa osmaka Osnovne škole „Braća Ribar“ iz Donje Borine, koji su tom prilikom, u konkurenciji 35 škola sa područja Mačvanskog okruga, osvojili visoko drugo mesto, za projekat pod nazivom ,,Centar za smeštaj i dnevni boravak dece sa posebnim potrebama“.

Učešće malozvorničkih osnovaca i srednjoškolaca na takmčenju mladih preduzetnika i inovatora omogućila je lokalna samouprava.

Predsednik opštine Zoran Jevtić saopštio je da će lokalna samouprava finansijski podržati i rad Saveza pronalazača Srbije, jer ovo udruženje podstiče intelektualni razvoj i napredak dece i omladine u Malom Zvorniku, te da će na ime toga iz lokalnog budžeta biti izdvojeno 50.000,00 dinara.

Ljiljana Ristanović