Opština Mali Zvornik obezbediće novogodišnje paketiće za decu na Kosovu

Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika opština Mali Zvornik obezbediće paketiće za 736 mališana u školama i vrtićima u bratskoj opštini Kosovska Mitrovica. Paketići će biti dodeljeni srpskoj i romskoj deci u tom gradu, u Predškolskoj ustanovi „Danica Jaramaz“, koju pohađa 653 dece, uzrasta do 7 godina, pri Osnovnoj školi „Vlado Ćetković“, gde boravi 35 dece romske nacionalnosti, koji pohađaju predškolski program, kao i u Specijalnoj školi „Kosovski božur“, koju pohađa 48 mališana sa smetnjama u razvoju.

Prema rečima predsednika opštine Zorana Jevtića, odluku da obezbedi paketiće za decu u bratskoj opštini Kosovska Mitrovica opština Mali Zvornik donela je u želji da podrži stanovništvo na Kosovu, uzimajući u obzir veoma tešku političko-bezbednosnu situaciju u južnoj pokrajini, koja se ogleda u nameri kosovskih Albanaca i njihovih institucija da unište i oteraju srpski narod sa njihovih vekovnih ognjišta.

On je naveo da je pomoć u vidu novogodišnjih paketića za decu opredeljena u dogovoru sa rukovodstvom u Kosovskoj Mitrovici, odnosno na njihov predlog, u okviru tradicionalno dobrih odnosa dve pobratimske opštine, koji se ogledaju u svim vidovima saradnje dve lokalne samouprave.

Jevtić je najavio da će paketiće deci u Kosovskoj Mitrovici uručiti lično, sa zamenikom predsednika opštine Mali Zvornik Milošem Radojčićem, najverovatnije u sredu, 26. decembra.

Ljiljana Ristanović