OPŠTINA LJUBOVIJA – PRIMER DOBRE PRAKSE ENERGETSKE POLITIKE

Na poziv predsednice Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije dr Aleksandre Tomić, pomoćnik predsednika opštine Ljubovija Aleksandar Perić i direktor srednje škole „Vuk Karadžić“, licencirani inženjer energetske efikasnosti Milan Jovanović, održali su prezentaciju u Skupštini Srbije, na Šestom sastanku Parlamentarnog foruma, kao predstavnici opštine koja je izabarana kao primer dobre prakse.

Poziv je usledio jer je Ljubovija procenjena kao jedna od opština u Srbiji u kojoj je najviše urađeno na energetskoj efikasnosti javnih ustanova. Do sada je sanirano sedam javnih objekata, pet će biti sanirani 2019. godine, a preostala četiri 2020. godine. Ušteda koja se očekuje je oko 15 miliona dinara godišnje.

Na sastanku, koji je organizovan uz saradnju sa nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ), beogradskim fondom za političku izuzetnost, i fondacijama “Hajnrih Bel” i “Konrad Adenauer”, razmenjena su iskustva i informacije o energetskoj efikasnosti u javnim ustanovama, naročito u školama i predškolskim ustanovama.