Opština Bogatić jedna od četiri lokalne samouprave u kojoj će se realizovati projekat „Unapređenje jedinstvene baze podataka o obeležjima bezbednosti saobraćaja“

Danas 15.11.2019.godine u Beogradu, u Palati Srbije, u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije održana je prezentacija projekta „Unapređenje jedinstvene baze podataka o obeležjima bezbednosti saobraćaja“. Sastanku su prisustvovali predstavnici izabranih lokalnih samouprava, Centra za motorna vozila i „GDI Solutions“. Opštinu Bogatić predstavljali su predsednik Opštine Nenad Beserovac i Dalibor Ostojić, šef Kabineta predsednika Opštine.

Agencija za bezbednost saobraćaja pokrenula je projekat „Unapređenje jedinstvene baze podataka o obeležjima bezbednosti saobraćaja“ u cilju obezbeđenja podrške lokalnim samoupravama radi što boljeg i kvalitetnijeg donošenja odluka u upravljanju bezbednošću saobraćaja na osnovu podataka vezanih za obeležja bezbednosti saobraćaja na lokalnom nivou. U okviru projekta u četiri lokalne samouprave biće uspostavljena odgovarajuća geo-prostorna i atributivna (alfanumerička) baza podataka kojoj će se pristupati putem specijalizovane WEB-GIS aplikacije.

Jačanje uloge lokalnih samouprava se ogleda u uspostavljanju novih lokalnih baza podataka koje će biti integrisane sa Nacionalnom Jedinstvenom bazom podataka o obeležjima za bezbednost saobraćaja koja je u nadležnosti Agencije za bezbednost saobraćaja.

Lokalne samouprave koje su izabrane za učešće u ovom projektu pored opštine Bogatić su grad Čačak, opština Temerin i opština Surdulica. Projekat čija je vrednost 2.000.000,00 dinara, finansiraće Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.