Održana 37. sednica Skupštine grada Šapca

Redovna sednica Skupštine grada Šapca, 37. po redu, održana je danas a na dnevnom redu su se našlo se 11 tačaka. Usvojen je treći rebalan, Odluke o većem obimu prava porodici sa decom, planirani rashodi za usluge socijalne zaštite, terminološka izmena Odluke o pravu mesnih zajednica na prenos i korišćenje sredstava od poreza na imovinu.

Najvažnija tema na 37. redovnoj sednici Skupštine grada Šapca, bio je treći rebalans budžeta grada za 2019. godinu, a pred odbornicima su se našli i predlog Odluke o boravišnoj taksi, predlog Odluke o izmeni i dopuni odluke o većem obimu prava porodici sa decom, kao i predlog Odluke o realizaciji budžeta grada u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite za ovu godinu. Takođe, usvojen je i predlog izmene Odluke o pravu mesnih zajednica na prenos sredstava od porez na imovinu i način korišćenja ovih i drugih sredstava, koji podrazumeva terminološku izmenu u “Direktno odlučivanje”.

Grad Šabac, samo u ovoj godini uložio je oko 10 miliona evra u investije – rekonstrukcije puteva, ulica, trotoara, uređenje grada, parkova. Paralelno sa tim građane Šapca očekuje novi krug direktnog odlučivanja.

Na dnevnom redu 37. sednice Skupštine grada Šapca, našlo se i nekoliko izmena školskih odbora.

sabac.tv/macvanski.info