Održan tradicionalni susret dva Zvornika na mostu

Tradicionalni, 10. po redu, susret Malozvorničana i Zvorničana na mostu Kralja Aleksandra I Karađorđevića “Ljudi i mostovi“ održan je u nedelju, 04. avgusta, u podne. Jubilarna manifestacija, pod pokroviteljstvom opštine Mali Zvornik i grada Zvornika, kojom susedi ukazuju na suživot i neraskidive veze koje ih spajaju, protekla je u znaku vesti o početku obnove starog pešačkog mosta na Drini.

Susret komšija počeo je uobičajenim rukovanjem čelnika dva mesta, koji su tom prilikom razmenili prigodne poklone, kao simbol međusobnog uvažavanja i saradnje na dobrobit lokalnih zajednica koje predstavljaju.

Obraćajući se okupljenim meštanima i predstavnicima medija, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović najavio je da će za osam dana početi radovi na rekonstrukciji mosta, za šta je Vlada Srbije izdvojila 600.000 evra.

On je rekao da očekuje da će most izgledati impozantno kada bude završen, jer je u planu izrada posebne rasvete i dekoracije, koja treba da doprinese njegovoj lepoti i prepoznatljivosti.

Predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić rekao je da je predstojeća obnova mosta od velikog značaja za oba naselja i da je dobro što Srbija ide putem ekonomskog razvoja i napretka i što može da finansijski pomaže projekte kao što je ovaj.

Organizator manifestacije, Turistička organizacija grada Zvornika, u saradnji sa Bibliotekom „17. septembar“ iz Malog Zvornika, na štandovima postavljenim na mostu, i ovog puta, tokom susreta promovisala je bogatu turističku ponudu dve opštine, sa akcentom na prezentaciji lokalne gastronomije, suvenira i domaće radinosti.

U završnici tradicionalnog skupa na sredini mosta održan je prigodan kulturno – umetnički program, u okviru kojeg su nastupili članovi dečjeg ansambla folklorne sekcije malozvorničke biblioteke i Folklorne grupe „Sveti Sava“ iz Zvornika.

Polaganje venca na mesto stradanja sportiste Andreja Beuca iz Slovenije, koji je 2016. godine izgubio život prilikom skoka sa mosta u reku, ovog puta obavljeno je neposredno pred početak manifestacije.

Ljiljana Ristanović