Odgovor Embarga Nebojši Zelenoviću: „Šabački Kaligulo, za tajni sastanak u nemačkoj ambasadi, javili su tvoji politički partneri iz SzS !? Izgleda imaš problem sa njima, a ne sa državom Srbijom, ili sa Embargom… Ali, ti to ne razumeš, poput mnogih političkih pajaca, nedovršenih ličnosti i prijatelja svih naših neprijatelja“…

Poštovani gospodine „Zekaju od Peći“,  „politička i pravna neznalico“, da si išta do sada u ovom tvom malom političkom avanturizmu na štetu građana Šapca i nesreću tvog mentora „Don Dušana“ naučio ili iz naše novije političke istorije pročitao, znao bi da antikorupcijski i neprofitni portal Embargo je postojao kao prva privatna novina stare Jugoslavije, još od 1990.godine i kao takva je bila ideja vodilja svim tvojim sadašnjim pametnjakovićima koji se danas predstavljaju kao tvoji učitelji i mentori…

A, kad bi to znao, a ne znaš, shvatio bi, da bi Embargu bilo više nego drago da ima tu privilegiju za ono što si „TI javno izlupetao, da smo fotografije dobili od državnih organa Srbije“ – a NISMO! Mada, voleo bih da imam takvu vrstu moći i „saradnje“ kojom se,  do koliko juče, dičila bar dve trećine onih sa kojima ti danas deliš taj isposnički lažni opozicioni kolač…

Ali, pošto gospodine Zelenoviću ( mada više voliš kada te zovu „Zekaj od Peći“) to nije tačno, jer je to samo još jedna od „tvojih“ gomila laži sa kojima pokušavaš da obmaneš srpski narod – reći ću „ti“ istinu, mada na to nikako nisam obavezan?! Zašto? Zato što smo, kao prvo, objavili istinu. A, ona je, da je Zelenović bio u nemačkoj ambasadi, da je sam ušao unutra, sam izašao… I da je fotografisan na ulici. Nije u kabinetu, nije u hodniku dok je snishodljivo čekao na prijem… I u čemu je onda problem, snishodljivi politički potrčko? 

Nama je jako žao što „si“ ipak javna ličnost i kao takvog mogu novinari da slikaju svuda i na svakom mestu. Za razliku od vas, mi nikoga ne pratimo, nikoga ne uhodimo sa porodicom, niti pretimo niti porodice vređamo! Niti ćemo to ikada raditi i u tome se razlikujemo od VAS!  Ali ćemo uvek fotografisati kada bilo koga od vas vidimo da ide na neka posebno javnosti bitna mesta: kao što je to bilo juče? 

I umesto da srpskoj javnosti objasnite šta ste tražili tamo, „ u po bela dana“, okrećete priču naglavačke, pokušavajući kao lija ispod viskog grožđa,  da sakrijete tragove, (koji su na žalost, vrlo vidljivi i prepoznatljivi) – besmislenim optužbama…

Ali, da se vratimo na naš izvor: Zelenoviću, Embargu je javljeno  „baš iz centrale Saveza za Srbiju“, da „si otrčao“ kod nemačkog ambasadora rečima: „ Idite, proverite, ovaj id..t je otišao sam po mišljenje i nikoga nije hteo da vodi sa sobom“!?! Dodali su i to, „ Verovatno pravi pripremu za politički azil zbog svog kriminala koji je napravio, a posebno zbog presude za proneveru skoro 5 miliona evra iz budžeta Grada Šapca“!?!

 Jel to istina? Jel i to ima veze sa državom Srbijom, nesretni politički analfabeto… Da li je možda i država Srbija obaveštena o „tvom krišom“ odlasku u ambasadu Nemačke? 

A, ako je bio to neki politički satanak, zbog čega „si“ otišao sam, bez zvanične delegacije? Zašto protokol ambasade nije u medijima najavio taj susret? Jel i to prisluškivala država Srbija? Sramota. Šta drugo reći. I bolje da „ćutiš“, nego što „se ponosiš sosptvenom glupošću“!? 

I još nešto, čovek koji mašta da čak postane predsednik Srbije (!?) morao bi znati da je baš velika razlika između prisluškivanja i javnog fotografisanja na ulici u po bela dana? Ili, ga mentori ni tome nisu naučili… 

Kako god bilo, hteo si da ovaj neviđeni skandal pretvoriš  pred licem prave, ponosite, dostojanstvene Srbije u sliku nekakvog  progonjenog mučenika – veruj, samo „si“ dodao još jedan prilog „za biografiju lokalnog pajaca, potrčka na žutom dolapu Dragana Đilasa i Dušana Petrovića, prevejanih političkih profitera“…

Uredništvo antikorupcijskog portala Embargo

Zelenović: Fotografije mog odlaska u Ambasadu Nemačke direktan dokaz da sam prisluškivan

Predsedavajući Saveza za Srbiju, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ocenio je da su fotografije na portalu „Embargo“, koje prikazuju njegov odlazak na sastanak u ambasadu Nemačke, direktan dokaz da je nezakonito praćen i prisluškivan po nalogu režima.

Zelenović je u saopštenju ocenio da je portal na kojem su objavljene fotografije „sredstvo režimske propagande pod direktnom kontrolom predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

On je predsedniku Srbije postavio pitanje u čemu je problem ako je u ambasadi Nemačke imao sastanak, i da li nemačka kancelarka Angela Merkel više nije Vučićev prijatelj, kako se do nedavno „samohvalio“.

„Vi ste godinama unazad obmanjivali javnost da će nemačka kompanija ‘Tenis’ uložiti milijarde evra u uzgoj svinja u Srbiji kojima ćemo hraniti pola sveta. Vi ste obmanjivali javnost da će nemački ‘Mercedes’ proizvoditi autobuse prvo u ‘FAP-u’ u Priboju, a kasnije ste ničim izazvano pridodali i beogradski ‘Ikarbus’, naveo je Zelenović.

On je u otvorenom pismu Vučiću poručio da je do pre nekoliko nedelja obmanjivao javnost da nemački „Folksvagen“ samo što nije došao u Srbiju i da će Srbija postati jedan od najvećih proizvođača automobila u Evropi.

„Na sastanak sa nemačkim partnerima otišao sam da razgovaram, izmedju ostalog, i o žalosnom stanju demokratije u Srbiji. Da li ste i taj razgovor snimali i fotografisali, gospodine predsedniče“, upitao je Zelenović.

Gradonačelnik Šapca u javnom obraćanju Vučiću je poručio da je njegov „politički otac“ Vojislav Šešelj javno potvrdio da je još kao opozicionar nelegalnom opremom prisluškivao bivšeg predsednika države Borisa Tadića, pa čak i sopstvene saradnike, što je nezabeleženo bilo gde u svetu i ozbiljno krivično delo.

„Još jednom Vam ukazujem da je zloupotreba službi bezbednosti i državnih institucija u borbi protiv političkih protivnika veoma opasna jer ne samo da je teško krivično delo, već ugrožava i temelje demokratskog poretka i uvodi zemlju u opasnu krizu i sukobe nesagledivih razmera. Bićete lično odgovorni ako iz straha od gubitka vlasti izazovete nesreću u Srbiji“, poručio je Zelenović predsedniku Srbije.

Zelenović je ocenio da se od septembra 2018. godine prati i prisluškuje svaki razgovor, sastanak, kretanje predstavnika dela opozicije i da je njihova bezbednost ugrožena.

Dodao je da režim potpuno razotkriva svoju pravu prirodu i pokazuje da vlada najmračnijim metodama policijske države u kojoj je svako ko drugačije misli njihov neprijatelj i legitimna meta.

Zelenović je naveo da su fotografije njegovog odlaska u ambasadu Nemačke slikane s velike visine i objavljene na „Embargu“ uz „krajnje neprimerene komentare koji štete odnosima dve države“.

„Ovo predstavlja jasan i nedvosmislen dokaz da sam nezakonito praćen i prisluškivan od režima, kao i da su u potpunosti istiniti navodi lidera Saveza za Srbiju da se nalazimo pod konstantnim nadzorom službi bezbednosti“, rekao je Zelenović u saopštenju.