Obmana, licemerje i laž u protestnoj šetnji beogradskim ulicama!!

Ima li išta istinitije od narodnih mudrosti ? Jedna od njih, gotovo dečija, kaže “ne pada sneg da pokrije breg, već pada sneg da svaka zver pokaže trag”.

A ” prljavi ” trag domaćih ” javno – privatnih ” medijskih – politickih manipulanata i profitera, koordiniranih iz ratno-huškačkog centra Si-En-Ena za Evropu u TV N1, ove zime bode oči i bez snega.
Jeftina kopija bajatih obojenih pokreta u kojoj su neminovno i zastave duginih boja !!?  Tvrdoglavo nastoji da sebi podigne cenu. Ne birajući ni način, ni sredstva, ni mesto,  vikendom kad obave sve svoje “posliće”, napune cegere na Kalenić pijaci, ispiju kafe po beogradskim kafićima izadju u šetnju namerni da se bave politikom. Pazi ” majku mu “. “Ne ide to tako deco moja zabludela” ne pljuje se u čanak od koga se živi i iz koga se jede.

Zašto je ovo važno ? Zato što šetači ne vide dalje od sopstvenog nosa. Zato što ih nazovi lideri vuku za taj isti nos, koriste kao jeftinu podršku i “podizvodjače uličnih radova”. I zbog toga što je karakterni profil “šetača” krajnje sumnjiv u pogledu “socijalne inteligencije, upotrebe zdravog razuma i elementarnog poštenja”.

Pokazalo se naime, bez obzira na manipulacije brojem “vikend šetača” da su to uglavnom dobrostojeći uposlenici, “paraziti” često raznih “javnih sektora”, oni kojima je uglavmom dobro ili bar duplo bolje nego većini koja se svakodnevno bori i vredno radi, ne traži alibi i vikende posvećuje sebi. Ovi drugi, većina, nisu ni naivni ni glupi, naprotiv lako su prozreli i pročitali društvance političkih profitera nevešto skrivenih u zabludeloj šetajućoj koloni.

Ali dobro, u redu, svako ima pravo da bude u zabludi, da zviždi i galami, “dobuje” pa i da bude licemer..
Ali niko nema pravo da laže, vara i krade javno prodajući “iluziju o sopstvenoj superiornosti”. Posebno ne oni koji su promašili temu, politički ponavljači koji bi ponovo da zajašu državni budžet, švercuju se na političkoj i institucionalnij moći i obavljaju ko zna za čiji račun i ko zna čije “posliće”.

U ime zdravog razuma mora da se kaže, da nemaju pravo da kritikuju rad parlamenta oni koji su “glasali iz Bodruma”.
Nemaju pravo da kritikuju prosvetu oni koji su dvehiljaditih uradili pogubnu reformu školstva, i ” na slepo ” nekritički prošvercovali “Bolonju” na univerzitet.
Nemaju pravo da kritikuju zdravstveni sistem oni čiji je ministar zdravlja išao da se leči u Švajcarsku.
Nemaju prava da ktitikuju pravosudje oni koji su ga u prethodnoj deceniji “zatrovali politikom”. Nemaju pravo da govore o neslobodi ili o ubistvu Olivera Ivanovića oni koji su dozvolili ” streljanje ” premijera u vladinom dvorištu.
Nemaju pravo da kritikuju Javni medijski servis oni čija su uredjivačke instrukcije i posle pada “njihove vlasti”, bile ” nemoj da mi po programu vršljaju naprednjaci ” i ” dajte sad da pomognemo Borisu “, “..Udari po Tomi” !!?

O čemu se ovde radi ? Obmana i licemerje na ulicama je blaga reč. Kriminal nedovoljna..


E.E. / embargo.rs