O kakvoj to kupovini glasova „šabački luzer“ priča, kad je Dragan Gligorić 2016. na sudu priznao da je kupovao glasove za Nebojšu Zelenovića!?

U svom desetominutnom izlaganju pred skoro praznom Kongresnom dvoranom Saveta Evrope, lider „Saveza za silovanje“ Srbije zaboravio je da spomene Dragana Gligorića, koji je pred sudom priznao da je 2016. godine kupovao glasove za Nebojšu Zelenovića.

Nebojši Zelenoviću, gradonačelniku Šapca i njegovom šefu Dušanu Petroviću, izgleda da se osladilo da šalju svoje aktiviste pred sud. Kao što su nesrećnog Dragana Gligorića do guše uvalili u probleme zbog kupovine glasova, nisu imali milosti ni prema poljoprivredniku iz Nakučana Prodanu Paniću i nekadašnjoj cepačici karata na bazenu Mariji Lazić.

Njih dvoje su se tek 2018. godine “setili” da su im naprednjaci pre čak šest godina nudili mito da pređu u njihove redove. U izjavama koje je Nebojša Zelenović poneo na ekskurziju u Strazbur, Prodan Panić je naveo da mu je nuđeno 25.000 evra, dok je Mariji Lazić neki imaginarni funkcioner SNS-a obećao da može da bira u kojem javnom preduzeću želi da bude direktorka.

Ako su ovakve izjave koje su “specijalci” Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića skupili i od ostalih “ugnjetavanih slobodara”, ne čudi što je nastup gradonačelnika Šapca u Strazburu doživeo debakl. Svaka država, pa i Srbija koja nije po ukusu „Saveza za silovanje Srbije“, ima svoje zakone koji se tiču prećutkivanja krivičnih dela. A izjave Prodana Panića i Marije Lazić su, ako su istinite, upravo to – krivično delo.

Poverenik šabačkog SNS-a dr Aleksandar Pajić, objasnio je da se po Krivičnom zakonu u članu 332 navodi da svako službeno ili odgovorno lice (a odbornici u Skupštini grada Šapca su odgovorna lica svojim biračima koji su ih birali), koje svesno propusti da prijavi krivično delo za koje je saznalo u vršenju svoje dužnosti,kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina. S druge strane narodni poslanik dr Boban Birmančević insistirao je da ovo dvoje “ugnjetavanih” kažu ko im je nudio mito, pa da zajedno odu u Tužilaštvo i u MUP da podnesu Krivične prijave.

Kao što je ovo dvoje “slobodarskih” odbornika imalo problem sa amnezijom, isto stanje svesti deli i Nebojša Zelenović. U svom desetominutnom izlaganju pred skoro praznom kongresnom dvoranom Saveta Evrope, lider „Saveza za silovanje“ Srbije zaboravio je da spomene Dragana Gligorića, koji je pred sudom priznao da je 2016. godine kupovao glasove za Nebojšu Zelenovića. A glasovi su se kupovali što kešom u ruke, što “u naturi” i to besplatnim overavanjem zdravstvenih knjižica i nenaplaćivanjem odnošenja smeća sa seoskog područja dok traje predizborna kampanja.

Zaboravio je da kaže i šta je sa 72 stana za koje je Državna revizorska institucija utvrdila da se o njima ne vodi nikakva evidencija. Šabački “slobodar” je zaboravio Evropu da upozna i sa Dejanom Markovićem, njegovim pomoćnikom, koji je na svoj račun direktno iz budžeta grada preko fantomske Lige za zdravlje prebacio 300.000 dinara. Zelenovićeva amnezija odnosi se i na zapošljavanje u šabačkom Domu zdravlja, među kojima je, ni manje ni više, nego veterinarski tehničar.

“Strazburovac” Zelenović prećutao je i o nenamenski potrošenih pet miliona evra iz gradskog budžeta, zbog čega će ponovo da ide na optuženičku klupu. Zaboravio je i za Mila Filipovića, direktora Direkcije za puteve i Vladu Nedeljkovića, direktora Fonda za građevinsko zemljište za koje je utvrđeno da su tokom 2015. godine takođe muljali sa parama Šapčana.

Ekipa Dušana Petrovića u Šapcu je na vlasti već 18 godina. Toliko dugo traje i agonija većine Petrovićevih sugrađana koji dok se bore za egzistenciju u “slobodarskom” Šapcu, mogu da “uživaju” u nekakvim Zonama novog optimizma, da čitaju debelo plaćene oglase u svetskim magazinima kako je Šabac grad budućnosti…

embargo.rs