Nedimović: Vlada odobrila povećanje subvencija 100 procenata – isplata do 10.marta

Potpredsednik Vlade RS i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović ispoštovao je dogovor sa poljoprivrednicima i došao u Šabac da lično saopšti odluke koje je donela Vlada RS.

Vlada je odobrila povećanje subvencija 100 procenata u odnosu na prethodni period. To podrazumeva da će subvencije sada iznositi 8 hiljada dinara po hektaru, umesto dosadašnjih 4 hiljade. Vlada RS će ih isplatiti do 10. marta ove godine, a pravo na to ima oko 340 hiljada ljudi koji žive i rade od poljoprivrede u Srbiji. Ukupan iznos sredstava iz budžeta koji će biti namenjeni u ovu svrhu je oko 15 milijardi dinara, odnosno 125 miliona evra.Sve što je ministar Nedimović na prethodnom sastanku rekao, a tiče se resora Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, biće ispunjeno. Ministar je istakao da u našoj državi neće biti uvoza svinjskog mesa i da će samo srpsko svinjsko meso biti u prodaji.

Politika rezultata i poštovanja dogovora i date reči jesu osnov politike Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića koji brinu o stanovnicima naše države.