“Ne zavija Vuk Jeremić o Kosovu i izvozu oružja – Srbije radi, nego SEBE RADI”!?!

U nedostatku ikakve podrške građana, malom broju  članova stranke, savladan i skrhan ličnim kompleksima “drugorazrednog političara – zapadnog potrčka”, Vuk Jeremić posredstvom “Šolakove i američke televizije N1” mora da se bavi proizvodnjom novih i novih lažnih afera, medijskih spekulacija, izmišljanjem međunarodnih skandala… I što je najgore, sve na štetu Srbije, njenog međunarodnog ugleda, kredibiliteta i ekonomskog pozicioniranja!

Vuka Jeremića ne zanima što svaki njegov javni istup protiv Srbije, njenog ugleda u svetu, posebno, ekonomskog poslovanja – jedva čekaju naši neprijatelji, da od “komarca naprave magarca”!? Međutim, problem je što se ipak veoma brzo razazna i razjasni ko je u ovim pričama stvarni magarac…

Najsvežija dva primera iz medijske agende političara gubitnika, Tadićevog savetnika ( ne znamo samo da li ga je savetovao za raspusni život ili za političke promašaje!?! Prim.aut.teksta), Vuka Jeremića, samo su novi prilozi za biografiju ionako prepunu političkih minusa i nerasvetljenih međunarodnih biznis uloga..

Prvo, Vuk Jeremić je opet pokušao da lansira aferu u Srbiji, oko famoznog izvoza oružja, pozivajući se na pisanje inostranih elektronskih medija?! Pod jedan: Kakva je to afera vajnog političara kada se  poziva na pisanje novinara? Gde su njegovi podaci? Gde su argumenti koje bi javno izneo i pokazao srpskoj javnosti? Pozivanje na kobajagi dokumenta tog portala, nisu dovoljni argumenti, jer oni nisu ponudili adekvatne odgovore, a posebno ono najbitnije: Zašto im smeta samo izvoz oružja iz Srbije? Zar su toliko obnevideli i otupeli, da ne znaju ko su glavni igrači, izvoznici oružja u svetu? 

Pre će  biti da im smeta da se srpsko oružje prodaje po svetu? A, to što su kao mamac uzeli tobože nekog povlašćenog kupca iz valjevskog “Krušika”, više dođe kao maska, da se “Vlasi ne bi dosetili” u čemu je jadac ove priče? I kako to, da, opet isti političar, isti onaj koji je već svedočio u velikoj međunarodnoj aferi šverca i korupcije, priča o tome? Otkuda baš da su našli Vuka Jeremića, da od svega pokuša da napravi državnu aferu? Izgleda da je to bio njegov zadatak, koji nije mogao da odbije? Ili je po onoj narodnoj, “ koga svrbi, on se i češe”… A, ponajviše se izgleda češu “njegovi međunarodni šverceri-pajtosi”, kojima je izgleda Srbija preuzela unosan posao? Pa, sad, sve treba strovaliti na minsitrovog oca, tamo nekog Gorana Todorovića, neku povlašćenu firmu… Nije Vuka brinulo kome su I pod kojim uslovima “dosmanlije prodavale oružje i municiju” i koliko je bilo posrednika?  Sada se setio trgovačke pravde i poštenja…

Idemo dalje. Primer drugi: Vuk Jeremić uporno ponavlja da ne priznamo lažnu državu Kosovo!? Kao da će to neko uraditi? Ili je to već uradio! Ali, to opet on ne radi zbog Srba i Srbije, nego zbog sebe. Hoće da pokuša da neko drugi kusa čorbu koju su zatrovali baš on, Tadić, Đilas i cela ekipa dosmanlija iz prethodnog perioda. 

Na sceni je vrhunsko licemerje: sve su učinili da Kosovo dobije atribute nezavisne države ( blago, skoro nereagovanje na proglašenje nezavisnosti 2008., stavljanje  adminstrativnih granica na Jarinju i Brnjaku, autogol sa tužbom međunarodnom sudu pravde, nemo posmatranje šiptarskog pogroma nealbanskog stanovništva…). I da ne zaboravimo ono glavno: Tadić i njegov savetnik Vuk Jeremić su glavni akteri izmeštanja problema Kosova iz UN u EU! Time je definitivno stavljena omča na vrat male Srbije…

 I sada, kada je vruć krompir u rukama drugih – Vuk Jeremić “zavija” o tome kako nikako  ne smemo priznati nezavisno Kosovo!? To je isto, kao da u 90 minutu gubite sa 5:0, a sa tribina vičete: “ Ne smete izgubiti utakmicu”!!!! Izgubio je Vuk Jeremić Kosovo davno, a ovo što će opet pokušati da učini Vučić u Njujorku, u UN-u je samo još jedan pokušaj da se izvučemo  iz provalije, ali bez pomoći ruku i nogu?!

Seiriti se danas tezom da se ne prizna Kosovo, mogu samo oni koji nisu bili “saučesnici” tog čina.  Oni drugi su licemeri najvišeg stepena!?

E.E.