Narod pita: „Dokle ćemo bre, da trpimo Đilasovog „jeftinog zulumćara“, Boška Obradovića

Ako je nekada mogao da bar sanja veliku političku karijeru, bilo kao desničar, centraš ili  na bilo koji drugi programski način, od danas po podne, posle onoga što je pokušao da izazove u Skupštini Srbije – više ni u Mesnoj zajednici neće proći!!

Ogorčeni su građani Srbije zbog serije bez kraja  nasilničkih ispada Boška i njegove grupice „ za proizvodnju haosa i nasilja u državnim i drugim javnim institucijama Srbije“! Toliko, da nesprestano sebi u bradu, svima znanima i neznanima postavljaju jedno te isto pitanje: „ Dokle će bre više da nas maltretira, vređa, pa i bije, taj čačanski grebić? Zašto država ne reaguje i ne smesti nasilnika tamo gde se zbrinjavaju nasilnici? Jel treba da se dogodi nešto mnogo strašnije pa da ispuštenog profesora književnosti dovedemo u red, dok ne bude prekasno“?

U biografiju nedela i nasilničkog ponašanja, danas je Boško Obradović dodao još jedno delo: ovoga puta u Skupštini Srbije, kada je tobože ( kako se posle pravdao u izjavi za N1) nekim perfomansom pokušao da privuče pažnju javnosti!? Verovatno više inostrane nego domaće?! I uspeo je. Toliko, da u domaćoj javnosti više neće moći da sakupi glasove ni za funkciju u nekoj zabačenoj Mesnoj zajednici… Zašto je Boško postao Boško rušitelj, nasilnik, siledžija i provokator, kada, oni, koji ga bar malo duže poznaju, tvrde, da je njegova priroda sasvim drugačija…. Da li  ga je „mega tajkun, politički profiter“, Dragan Đilas kupio za siću da po Srbiji seje haos, da bi se Ovaj posle javno izvinjavao? Tako baš ispada…

Danas pre podne Boško Obradović je pokušao sa istim scenarijom da privuče pažnju građana u Knez Mihajlovoj sa istim transparentima i izjavama za opozicione medije o njegovom viđenju stanja u Crnoj Gori! Ali, izggleda da je opet bio neko druggi meta: Neprestano je šačici svojih derući se na sav gglas ponavljao da su „Milo i Vučić braća“!? Dok je on galamio, njegovi su visoko dizali isti taj transparent, koji je potom uneo i u Skupštinu Srbije…

Kako, osim dvadesetak njegovih pratilaca, tri-četiri novinara i jedne TV kamere, nikoga više nije uspeo da animira, niti da izazove ni delić pažnje makar slučajnih prolaznika u Knez Mihajlovoj, sa istim ciljem krenuo je u Skupštinu Srbije… 

O svemu ostalom javnost je već upoznata:posle  sramnog incidenta u Skupštini Srbije koji su izazvali Boško Obradović i njegovi poslanici iz Dveri, osude stižu sa gotovo svih strana.

U samoj Skupštini, predsednica Maja Gojković, je poručila da je to bio „fašistički napad Obradovića, Ivana Kostića i Saveza za Srbiju na Skupštinu Srbije“.

  • Osuđujem najoštrije ovaj fašistički napad SzS-a, Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića – kazala je Gojković, istakavši da su „danas pokušali da pokažu kako bi izgledao rad Skupštine i Srbija kada bi oni sa ljotićevskim manirima uspeli da pobede i dođu na vlast“.

Gojković je navela da je ona svojim delovanjem u trenutku incidenta pokazala volju većine, volju građana, a to je da fašizmu nije mesto u Skupštini Srbije i da fašizam ne može da prođe.

Komentarišući to što je Boško Obradović kazao da je to bio politički performans, Gojković je kazala da „Obradović za sebe može da tvrdi da je balerina, ali nije balerina“.

  • On je fašista, kao i Kostić i SzS. Pokazali su šta su hteli. Tako mirnim performansima su i mene bili u mom kabinetu – navela je ona.

Na pitanje zašto je zamolila obezbeđenje da ne reaguje u toj situaciji, Gojković je kazala:

  • Zato što nisam želela da igram igru SzS, pa da oni onda mogu da izigravaju žrtve u parlamentu. Niko nije bio ugrožen, a znam kakva bi priča bila da sam dopustila obezbeđenju da reaguje – navela je ona. – – Uleteli su u salu, stali ispred predsedavajućeg, urlali na sve nas i vređali poslanike u prvim redovima, a desilo se tako što su poslanici SzS-a odlučili da na fašistički način prekinu rad Skupštine i izvrgnu je ruglu – kazala je Gojković.

Ponašanje poslanika vladajuće koalicije u trenutku incidenta, Gojković je nazvala „odgovarajućim.

  • Branili su Skupštinu, branili su dostojanstvo građana – istakla je ona.

Šef poslaničke grupe SNS rekao da je spreman da trpi sve političke i pravne sankcije zbog svog ponašanja u parlamentu, ali je ukazao da je ponašanje poslanika Dveri Boška Obradovića prevršilo svaku meru. Kazao je i da je su za njega čast države i institucije mnogo važnije od poslaničkog mandata i privilegija koje ima kao poslanik.

  • Nismo mogli da dozvolimo da nasilnik, deklarisani fašista Boško Obradović gazi dostojanstvo Skupštine i države, da izvrgava ruglu sve ono što rade Skupština, Vlada i presednik Aleksandar Vučić. Tom nasilju i takvom ponašanju jednom mora da dođe kraj – poručio je Martinović, koji je kazao da je „Obradović sa Ivanom Kostićem upao u salu i nosio transparent kojim je vređao predsednika“.

Posle ovog dana, dodao je on, imate posla sa jednim, kako bih vam rekao, ljudskim ološem, sa agresivnim tipom, čovekom koji želi incident.

Predsednik Dveri Boško Obradović pojasnio je da nije želeo da izazove nikakav incident, već da pozove vladajuću koaliciju da parlament zauzme jedinstven stav prema usvajanju Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

  • Jedino čemu smo se mi nadali kada smo ušli u plenumsku salu posle godinu dana bojkota, jeste da ćemo dobiti podršku vladajuće većine da Narodna skupština u celini zauzme stav prema dešavanjima u Crnoj Gori – rekao je Obradović.

Dodao je da mu ni na kraj pameti nije bilo da će „neko krenuti da se fizički obračunava, samo zato što smo došli da podržimo Srbe i srpsku crkvu u Crnoj Gori“. Rekao je da su politički performansi poput onog koji su u sali izvele Dveri, uobičajeni u svetu, i da ako je neko trebalo da reaguje, to bila predsednica parlamenta, a ne šef poslanika naprednjaka Aleksandar Martinović.

  • Ne može Aleksandar Martinović da uzima pravdu u svoje ruke, da se fizički obračunava ili da cepa naše transparente – kazao je on, prenosi N1. Obradović je rekao i da je Martinović pokušao fizički da nasrne na njih, da im je opsovao majku 20 ili 30 puta, kao i da im je pretio da će im se osvetiti, i da će „biti eliminisani“.

Opoziciona DS i članica SzS ogradila se danas od postupaka Dveri u srpskom parlamentu koji, kako navodi poslanik DS Radoslav Milojičić imaju za cilj da se „situacija iz Crne Gore prelije u Srbiju“. On je izrazio nadu da će DS izaći iz „Đilasovog antievropskog SzS“.

Milojičić je naveo da je „Obradović postupio po nalogu Mladje Đorđevića, kako bi ozbiljnu i tešku situaciju iz Crne Gore preneo i u Srbiju, jer su osećanja izuzetno napeta“. Milojičić ističe da je misija DS da pokaže put normalne i pristojne Srbije, a ne, kako kaže, Srbije SNS-a i Dveri.

  • Za mene razgovor nema alternative i ovakve stvari koje rade Martinović i Obradović brukaju Srbiju i nadam se da će DS posle svega konačno izaći iz Đilasovog antievropskog SzS – rekao je Milojičić.

Šef poslaničke grupe SPS-a Đorđe Milićević, je takođe u izjavi medijima, osudio  današnji incident, rekavši da se radi o „vrhuncu ludila SzS“, ukazujući da što čine i rade nema utemeljenu podršku građana Srbije. Ocenio je da ovaj incident pokazuje da je bojkot parlamenta farsa, i da opozicija želi da bude u parlamentu, ali da u njemu nema šta da kaže. Istakao je da ovo nije ni prvi, ni poslednji put, a da je akcija imala za cilj da se pošalje loša slika o parlamentu i Srbiji.enje nasilja.

  • Ovo je još jedan pokušaj da se izazove incident kako bi se dobio prostor u javnosti i pokušalo doći do jeftinih političkih poena – kazao je on.

Macvanski.info / Embargo