Narod neće Đilasov levičarski kapitalizam – jer zna kako je postao milijarder, “skidajući im kožu sa leđa”!?

Danima bivši čelnik Beograda i Demokratske stranke, ( sada stranke, samo njemu znane “slobode i pravde”) – ide po Srbiji i širi neku sasvim drugu priču! Novu šarenu lažu, nudi narodu novu lizalicu nna dugačkom kanapu, možda i dužem od onog koji im je nudio dok je bio na vlasti, dok je istim tim građanima Srbije širio demagogiju, a on na računima svojih firmi sakupljao milijarde!?

Ali, ovoga puta ga narod neće. Ako ih je jednom prevario, kada je za javnost glumio narodnu majku, poštenjačinu poreklom iz Like i Drvara u izmišljenoj engleskoj ideji ( kojoj se inače Boris Tadić žestoko protivio!?) sa Narodnom kancelarijom predsednika Srbije – drugi put nije uspeo! Niti će. Pročitan je “genijalac” koji je trebao da tobože “ na mozak zarađene ogromne pare” da uloži u svoju ( Demokratsku stranku) i time oplemeni politički život u Srbiji. A, kad je za i ono malo što je učinio za stranku, spašavajući je od bankrota, počeo da ispostavlja “debele račune”, poput konobara posle pijanke nekadašnjoj Gradskoj kafani u centru Beograda – najuren je iz “svoje” stranke. Za njim su prosuli vodu. Razbili i bokal…

Vrlo brzo su članovi Demokratske stranke shvatili, da je u pitanju slučaj klasičnog političkog profitera, koji je uspeo ( doduše i uz stranu pomoć!?) da za nekoliko godina učini svoj biznis toliko profitabilnim, da bi mu na tome pozavideli i najbogatiji ljudi sveta. Tako je “Veliki brat postao Veliki pljačkaš”, ali bez ikakve državne kontrole, istrage ili bar neke presude (osude)!? Zato je, na žalost u pravu “žuti tajkun mešetar” kada tuži sve one koji ga nazovu lopovom: jer on još uvek nije osuđen da je išta ukrao? Zašto Zato što država nije htela da “udari na svog najvernijeg nekadašnjeg podanika”, a narod ko narod, nije imao petlje niti sloge, da kolektivno podnese tužbu, krivičnu prijavu protiv čoveka koji je baš njih zavio u crno…Da procesuira čoveka koji je trošio pare poreskih obveznika na “hiljadu i jedan način” kroz marketing i sve druge poznate i nepoznate načine izvlačenja para iz državnih kasa, javnih preduzeća i svih drugih državnih institucija…

Ne kaže za džabe za “Danas”, javno, jasno i glasno, jedan od početnih lidera protesta “ jedan od 5 miliona”, ( doduše sada ih je jedva nešto više od 500 u Beogradu, dok se u gradovima Srbije broje do dvadesetak!?) glumac Branislav Trifunović, da je Đilas smešan kao vođa opozicije, da je još smešniji sa tom tezom levičarskog komunizma: “ Taj čovek ima milione. Ne verujem u njegovo levičarstvo. To je smešno.”!?!

Šta danas uopšte i kome može da ponudi “ puniša Dragan Đilas”? Sa kakvom to pričom ide pred narod u Srbiji?

Pred šačicom okupljenih, u polupraznim salama ili trgovima Đilas prirodno beži od prošlosti kao “đavo od krsta”! Logično, jer teško može ikome normalnom da objasni da je pošteno zaradio silne milione evra i to baš u vreme kada je bio jedan od najbitnijih “ političkih guzonja” u zemlji Srbiji. Zato se Đilas okreće budućnosti. Sada slaže priču kako svi treba da se menjaju, pa će se i on promeniti!? Gaarantovano. Samo što se nije kleo pred malim grupicama ljudi, koje su jedva uspevali da navataju po trgovima i parkićima njegovi novi aktivisti iz “slobode i pravde”…

I to je više nego dobar pokazatelj da je danas Đilas sam na opozicionom nebu Srbije. On je za sve kolege pročitana knjiga, naučena lekcija “kako se uz vlast i sa vlasti beru milioni”, kao zrele kruške. Bankarski konto rastao je neuporedivo brže od političke moći. A, kada je nje nestalo, zastao je i veliki biznis. Ali, nakupilo se toliko para ( firme doduše i dalje ubiru veoma pristojne prihode!?) da sada bez sponozora može da opet krene u osvajanje vlasti. Ako je nekada u njeno osvajanje išao vozeći “belog drljavog jugića”, sada može sebi da priušti šta god poželi. Do aviona, ako treba.

Ali, ako su se nekada politički saveznici utrkivali da sa njime “ uđu u kolo sreće sa sigurnim dobicima”, danas od njega zaziru i beže. Vuk Jeremić, Boško Obradović, Borko Stefanović, Dušan Petrović, pa i onaj njegov “potrčko””, Nebojša Zelenović, danas u njemu vide vodenički kamen, koji ih sigurno odvlači na dno! Kakve je to tek zabluda, kao da oni i bez njegga nisu na dnu političke lestvice?

Još dok nije bio osnovao tu falširanu stranku “ slobode i praavde”, Dragan Đilas je “bacio oko” na Šabac i svog prirodnog prijatelja “ po zanatu”, Dušana Petrovića. Uz njega i Tadića, Djilas je bio jedan od glavnih minera urušavanja Demokratske stranke, pa prirodno nije hteo da učestvuje u njenom ponovnom sastavljanju od preostalih restlova. Česti odlasci u Šabac i kovanje nekakve “državne zavere”, dali su opet nova krila i “ Šabačkom Donu”, da bi opet mogao sa malog terena na veliki u Beograd.

Ali, ĐIlas, koga inače u Šapcu građani mrze, otrpilike isto koliko i njegovog “ interesnog pajtosa” Dušana Petrovića, odmah im je nametnuo novog lidera DS-a, nebitnog Zorana Lutovca, čime je, bar za kratko neutralisao “Dona” u pokušaju da totalno preuzme ovu stranku instaliranjem na njeno čelo “ satelita Zelenovića”!? Ali, da se “Don Dušan Petrović” ne predaje tako lako, dokaz je postavljenje mlađanog šabačkog “plejauta” Dušana Kostadinovića za predsednika IO DS-a!!!

Zato Đilas opet trči u Šabac, ali sada u svoju priču uvlači “ radikaliste iz Dveri”, sa kojima veruje dobija bar malo veću podršku šabačkih lažnih ekstremista. A, posle će se, kao mnogo puta ranije, lako njih rešiti, jednostavnim izbacivanjem iz svih političko-poslovnih kombinacija. Đilas dobro zna, da je Bošđko Obradović samo čovek zadatka, da je sam uništio svoj politički pedigre srpskog iskrenog nacionaliste i da sa njime više, osim “lake predigre”, ništa ozbiljno ne treba raditi…

Đilasa međutim muči trenutno mnogo veći problem nego što su odnosi sa Jeremićem, Obradovićem, Petrovićem… I do njega su doprla sve glasnija govorkanja kako Zapad traži novog vođu opozicije u Srbiji?! Da ovo nije samo obična priča, naslutili su Djilas i Jeremić, kada su onomad bili u Briselu… A, i proredili su se i pozivi iz Vašingtona i Londona..Zato je Đilas brže bolje krenuo po Srbiji, da pokuša nemoguće, da pričom o nekoj budućnosti u kojoj će se i on “ na časnu reč” promeniti na bolje – ponovo prevari Srbe?! Baš smešno. Za njega naravno tužno i porazno.

P.J.