Najmlađi obućar u Srbiji tvrdi da trpi nepravdu, cela Loznica ga podržava, a sada se oglasila i Opština

U eri tehnolološkog napretka, kada se mladi već kao srednjoškolci više interesuju za kompjutere, programiranje i digitalni marketing, Miloš Ignjatović (23) iz Loznice odlučio je krene drugačijim putem i tako postane postane najmlađi obućar u Srbiji.

Po završetku Srednje elektrotehničke škole 2016. godine, rešio je da tastaturu i miš zameni kožnom keceljom, tutkalom, gumom, makazama, strugovima i ovaj zanat koji je gotovo pred izumiranjem polako mu je ušao u krv.

Ljubazan, pedantan i, što je najbitnije, dobar majstor postao je osoba kojoj se veruje kad dođe do problema sa obućom. Ipak, s Milošem nismo došli da razgovaramo zbog njegove ljubavi prema ovom starom zanatu, već zbog tendera na kojem je izgubio lokal od šest kvadrata na Trgu Vuka Karadžića u Loznici zbog svega 100 dinara, za koliko je njegova ponuda na tajnom tenderu bila manja, a za koju Miloš veruje da nije baš bila poštena pa je odlučio da se protiv nepravde bori glasom, s nadom da će njegovi sugrađani stati iza njega.

Povodom ovog slučaja oglasili su se i iz uprave grada Loznice, sa rečima da postupak još uvek nije okončan.

Moram da kažem, istine radi, da je u petak sedmog februara tek bilo otvaranje ponuda, a da postupak nije okončan. Otvaranju ponuda prisustvovao je Miloš sa svojom porodicom, koja je takođe dostavila četiri ponude. Tačno je da je pristigla ponuda koja je veća od Miloševe, ali mi nismo zaključili ugovor, tako da nije tačno da je on ostao bez lokala, već da je postupak u toku. Da ne bi bilo ikakve sumnje, moram da napomenem da je prva ponuda sa najvišim iznosom pristigla devet dana pre ponude Miloša Ignjatovića i njegove porodice – kaže Vladimir Radojčić, načelnik gradske uprave, dodajući da će grad pomoći u svakom slučaju.

Ukoliko se dogodi da zaista ostane bez lokala, vrata gradske uprave su ovom mladiću otvorena i mi ćemo za njega pronaći drugi lokal– dodao je Radojčić u izjavi za „Blic“.

Kakva god da bude sudbina njegove radnje, Miloš je siguran samo u jednu stvar – neće odustati od obućarstva.

Mačvanski Info / Blic.rs / Foto: Miloš Ignjatović, Blic.rs

Akcebet
- Restbet - Trendbet