Najavljeni čadori “Đilas-age” hoće Beograd da vrate u zla vremena!? U Šapcu šetali “sami” Dušan Petrović i Nebojša Zelenović!

Neku “slobodnu zonu” u Beogradu nisu pravili Rimljani, Huni, ni Turci, pa ni Austrijanci, niti Nemci, ali će je zato, kako smelo tvrde, od sutra napraviti pristalice Đilasa, Obradovića, Jeremića i ko zna koga sve još i zarad sve čijih interesa!?

Kako uopšte treba da izgleda ta “Slobodna zona”, na prostoru, valjda ispred Doma narodne skupštine? Po najavi, oni će organizovati dugo kampovanje svojih pristalica ispod raširenih šatora, koji će, sigurni smo, asocirati Beograđane na neka davno zaboravljena zla vremena, kada su turske age svoje kamarile smeštale ispod širokih belih  čadora u kojima je bilo baš svega: od lične pratnje,  oružja i ordonansa, do kuvara i zabavljača…

Zelenović i bratija u Šapcu pukli skroz: jedva dvadesetak mitingaša, i pored pretnji otkazima zaposlenima u javnim preduzećima!?
Zelenović i bratija u Šapcu pukli skroz: jedva dvadesetak mitingaša, i pored pretnji otkazima zaposlenima u javnim preduzećima!?
Zelenović i bratija u Šapcu pukli skroz: jedva dvadesetak mitingaša, i pored pretnji otkazima zaposlenima u javnim preduzećima!?

Kako za sada stvari stoje sa akcijom višemesečnih mitinga subotom u Beogradu, Đilasu, Obradoviću i Jeremiću neće trebati mnogo ovakvih  šatora da pod njih sakupe sve svoje pristalice!? Pod 20-30 šatora mogu se sakriti svi oni koji podržavaju novoosnovanu stranku Dragana Đilasa, jer, svi oni drugi ( nekoliko hiljada sugrađana) ne žele da imaju išta zajedničko sa ovim političkim profiterom i njegovim mlađim satrapima, poput Boška Obradovića, Vuka Jeremića…

Mesecima smo svedoci da se “šaka kapa” nekakvih demonstranata sakuplja po Srbiji, petkom ili subotom. I mesecima smo svedoci propasti tih gromoglasno njaavljivanih protesta, bez obzira što su im ostrašćeni govornici naručivani direktno iz Beograda!

A, šta tek reći o gradovima u kojima su “dosmanlije i dalje na vlasti”, poput Šapca, Paraćina… Pa, mesecima u Šapcu gradonačelnik Nebojša Zelenović ne može da sakupi ni dvesta demonstranata protiv vlasti u Beogradu!? A, u svojim rukama bukvalno sve drži: I gradsku kasu, gradsku televiziju, “Megi novinare i sve njene svuda raspoređene saradnike”, a kao pojačanje ( koje je izgleda plaćeno kao neki zvučni fudbalski transfer!?) “stigla je i “dunavska spin priučenica”, gospođa Vojtjehovski”….KOja je čak i svemoćnu “ gradsku Megi” gurnula u ćošak!?

I sve to do današnjeg dana nije bilo dovoljno, da bar hiljadu ljudi podrži proteste zvaničnih šabačkih vlastodržaca! Mesecima unazad narod im šalje veoma jasnu poruku: Nismo za vas ni glasali i želimo da vam što pre vidimo leđa! A, to što su i dalje na vlasti i što je Dušan Petrović uopšte uspeo da i dalje Šabac i okolinu i dalje boji “ u žuto”, može samo da zahvali ljudskoj pohlepi i svojim ličnim životni geslom  “da cilj opravdava sva sredstva”?!

Šta tek reći o Beogradu, u kome miitngaši žele da šetaju radi sebe, svojih ličnih razloga, a ne zarad novih prihoda nekih tamo  Đilasa, Jeremića ili jurišnika “Boškića Ljotkića”…

“Subotari” u Beogradu nisu dali legitimitet takozvanim opozicionim liderima, niti su im dozvolili da ih predvode, bez obzira što se oni svaki put vešto ubacuju u njihove prve redove, što im poturaju svakojake govornike i nagovaraju na nedozvoljene ( radikalne) načine za svoju političku demokratsku borbu!?

“Crna opoziciona trojka” više nema vremena za čekanje. Izlizali su već nekoliko pari cipela u šetnji sa sugrađanima, a od njih nisu dobili ni jedan jedini glas podrške. I njihovim mentorima se više ne čeka…

Posle čupanja znakova, kidanja ograda sa gradilišta, postavljanja džakova sa solju kao grudobrana na Terazijama  shvatili su, da su i dalje sami!  Par stotina svojih najostrašćenijih sledbenika je premalo za išta ozbiljnije! Premalo za išta konkretnije i radikalnije u borbi za golu političku vlast u zemlji Srbiji.

E, sada će probati ( tako bar kažu) sa šatorima… Kažu, čučaće u njima koliko god bude trebalo, odnosno dok se ne ispune bar neki njihovi zahtevi?

Strašna slika za Beograd i Srbiju. Faliće samo zurle i talambase, pojila za dorate,odaje za zabavu i opuštanje, pa da slika Beograda iz davnih zlih vremena bude baš kompletna!

Kako ne razumeju? Njihov problem nije Vučić, niti bilo koji državni funkcioner. Njihov problem je narod. Koji ih neće i zbog kojih neće na izbore, lukavo se krijući iza lažnih priča o medijskim neslobodama, lošim izbornim zakonima…

Kada Đilas, Jeremić ili Obradović ubede narod u svoje iskrene ( poštene) namere prema Srbiji, dobiće podršku! A, onda im je nebitno ko je na vlasti. A, dok se to ne desi, a izgleda da se neće nikada ni desiti, najbolje je da “nove age” svoje čadore ponesu na neku planinu, gde će moći na miru i tišini do mile volje da “razgovaraju sa samim sobom”…. Sve dok ne ukapiraju u čemu greše? Ako uopšte žele da ukapiraju…

Ono što Petrović i njegovi nisu hteli da reše skoro 20 godina, naprednjacima je trebalo manje od mesec dana!

P.J.