MIHAJLOVIĆEVA: OVE GODINE PLANIRAN POČETAK GRADNjE PUTA ŠABAC-LOZNICA

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas u Ljuboviji da očekuje da u trećem kvartalu ove godine počne izgradnja brze saobraćajnice Šabac-Loznica.


“Ovaj projekat, zajedno sa izgradnjom auto-puta Ruma-Šabac, od velikog je značaja za ceo Mačvanski okrug. Više od decenije se o tom projektu govorilo, ali sad imamo i dogovoren način finansiranja, s Azerbejdžanom, i završavamo projektnu dokumentaciju”, rekla je Mihajlovićeva novinarima u Ljuboviji, posle sastanka sa rukovodstvom ove opštine, kao i sa predsednicima opština iz Mačvanskog okruga, kojem je prisustvovao i načelnik okruga Vladan Krasavac.


Ona je podsetila da je Srbija izgradila most preko Drine od Ljubovije do Bratunca i time ispunila svoj deo obaveza na ovom projektu. “Sada očekujemo od bosanske strane da ispuni svoj deo obaveza u vezi sa izgradnjom zajedničkog graničnog prelaza, da to bude završeno negde u kasno leto”, rekla je Mihajlovićeva, i dodala da će taj most kad bude bio pušten u saobraćaj pospešiti kretanje ljudi i robe na ovom području.


Ona je dodala da je na sastanku s opštinama Mačvanskog okruga bilo reči o projektima iz oblasti saobraćajne, kao i komunalne infrastrukture, a posebno je zahvalila ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću na saradnji na promovisanju ženskog sporta, posebno među devojčicama.


Ministar Udovičić, koji je zajedno sa potpredsednicom Vlade posetio opštinu Ljubovija, rekao je da kroz razgovore i posete lokalnim samoupravama mogu da se brzo reše problemi koji su dugo postojali, ali i da se vidi na kojim projektima republika i lokalna samouprava mogu da rade zajedno, posebno onima koji se tiču omladine i sporta, uključujući i ženski sport.


Predsednik opštine Ljubovija Milovan Kovačević zahvalio je potpredsednici Vlade što je posetila Ljuboviju i na svemu što je dogovoreno na sastanku u vezi s ulaganjima u infrastrukturu. “Očekujemo da novi most bude pušten za oko 250 do 300 dana, a dogovorene su i rehabilitacije puteva, uključujući između ostalog i državni put ka Krupnju i Ceru”, dodao je on.