Meštani Metkovića ispljuvali Zelenovića kao niko do sada: “ Gde su bre naše pare? Nismo ti mi krave muzare, da nas muzete kako hoćete i kad hoćete”!?

Danas je gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović u redovnim izgleda ipak izbornim obilascima posetio meštane sela Metković. Da je znao kako će se provesti, ne bi  ni dolazio. Prozivke i pljuvke koje je dobio u lice, nikako ne može pokriti pričom, da su to “neki potureni naprednjaci”, jer sve što je danas rečeno, bila je za njega teška i surova istina, pitanja,  na koja on nije imao odgovore. Samo je ćutao i gledao belo, jel na istinu nije ni mogao drugačije da reaguje:

Kada ćete nam obezbediti elementarne uslove za život? 

Bilo je jedno od prvih pitanja na demagogiju kojom je, po ko zna koji put, hteo da meštane ovog sela obrlati “Dušanov učenik”. Ali, ovoga puta, prošao je kao bos po trnju. Dugo će vidati rane zadobijene od nezgodnih, ali poštenih pitanja meštana Matkovića:

Zašto se ne rade naši putevi? Šta je sa gradskim vodovodom? A, kada ćemo i mi postati deo civilizacije koja 100 godina unazad ima kanalizaciju?

Na ovaj rafal pitanja Zelenović je ubledeo. Obuzelo ga neprijatno crvenilo. Krv mu je udarila u lice, a jezik je bio posve svezan. Nije znao šta da kaže, pa je “mudro” ćutao, sve vreme gledajući kako da se izvuče iz ove neprijatne situacije! Ali, nisu seljani hteli da se samo  na ovome zaustave. Tek je usledilo novo šokatno optužujuće pitanje:

Ggde su bre naše pare, koje godinama dajemo, a ništa ne dobijamo? Dokle više da nas muzete kao krave muzare… Ko je pojeo našu uličnu rasvetu? Da li si ti Zelenoviću naredio da nam kamen za nasipanje naplaćuju četiri puta skuplje od tržišne cene!?! Jel nas na taj način pomažete…

I sve u istom stilu. Rešetanje bi se nastavilo, da gradonačelnik posle salve pitanja na koja nije imao odgovor – nije utekao. Džaba je njegov “posilni” Mile Filipović ( direktor Direkcije za puteve) pokušavao da obuzda mnogo ljute meštane “lažnom frkom” u stilu “ kako se usuđujete da na taj način pričate sa gradonačelnikom”?! 

Posle današnje epizode u Matkoviću jedno je sigurno: Zelenović i ekipa u ovom selu na budućim izborima ni listu neće moći da sastave!?

embargo.rs