Mentalno “opsednuta ličnost” Dragana Đilasa, u borbi za vlast i nove desetine miliona evra – nema granica ni dostojanstva, ni nacionalnog identiteta, a bogami ni ljudskosti….

Sestra Marija Krocifisa de la Koncecione je tvrdila da je Lucifer pokušavao da je namami kako bi postala sluga zla, dok je pisala pisma u manastiru Palma di Montekjaro, 11. avgusta 1676. godine, objavila je svojevremeno italijanska Stampa!

Koji li je djavo naterao Dragana Đilasa da napiše svoje otvoreno ( javno) pismo predsedniku Aleksandru Vučiću, odnosno ko ga je “zaposeo” sve ove godine u kojima je od malog nebitnog političara izrastao u moćnog, prebogatog biznismena sa izrazito opsesivnim političkim ambicijama prožetim ogromnom ličnom mržnjom prema jednom čoveku!?
Dragana Đilasa neće narod. I tačka. To u Srbiji svako dete zna. Njegove političke ideje se svakim danom suše kao izvađena repa na poljima PKB-a, nekadašnjeg njegovog neostvarenog sna, ekonomsko-političkog ogleda prevare!?


U agoniji što nije uspeo da privoli sebi čak ni onih dve-tri hiljade građana Beograda, a stešnjen datim obećanjima svojim zapadnim mentorima na nedavnom sastanku kod “brata po zanatu”, Makedonca Zaeva, čini očajničke poteze: piše pisma predsedniku države Srbije!? Javna, otvorena da ih svi čitaju i da se svi još jednom uvere, koliko je njegova priča, tanka, jalova, isprazna…


Još jednom dokazuje srpskom narodu ( koji ga neće pa neće!?) da ona izjava zločinca Ramuša Haradinaja, da će Vučić pasti u Beogradu za sedam dana ( izjava je data pre nekoliko meseci!?) je još jedan dokaz nove koordinacije od naroda otuđene lažne opozicije sa direktnim neprijateljima Srba i Srbije!?
Dragan Đilas je ovim pismom “očajnika” još jednom pokazao i dokazao da ga Srbija neće pa neće, da je i on zagovornik iste politike kao njegov dojučerašnji politički neprijatelj Vuk Jeremić, da u Srbiju mogu samo dobaciti do vlasti silom, ulicom i direktnim nasiljem?! Potekli iz istog “žutog legla”, posvađani “zbog deobe nekih ranijih kolača”, danas su jedna duša u dva tela! Zašto? Zato što im je postalo definitivno jasno, da na izborima ne mogu pobediti ni onog čuvenog prvog autsajdera na prvim demokratskim izborima u Srbiji – izvesnog Šećerovskog, a kamo li nekoga ozbiljnijeg!
Nemoćni da išta konkretnije urade, ostavljeni sami da šetaju neku samo njima znanu “ gubitničku šetnju” – posežu za javnim pismima, kao kada sestra Marija salje poruke…


Kome oni šalju poruke? Po pravilu nikada niko nikome u svetu nije odgovarao na otvorena, javna pisma. Pa neće ni njemu. A I zašto bi Vučić odgovarao na ijedno pitanje nekome, ko je totalni politički autsajder, ko više ne može da dobaci ni do pobede u nekoj mesnoj zajednici, pa ni onoj vračarskoj!?


A, možda I Dragan Đilas sve ovo zna. Ma, zna sigurno. Izgleda da će biit po onoj narodnoj “ ne laje kera sebe radi, nego sela radi”…. A, njegovo “selo” je daleko izvan granica I bivše Juge. Nije ni u Bosni. Već negde u parkiću pokraj Bele kuće…


Pa, zato, gospodo samo napred: Pišite, vežbajte rukopis, trenirajte misli… Možda se jednoga dana iznedri I nešto pametno za srpski narod. Za sada, daleko ste od istine i stvarnosti. Ili ste ipak opsednuti, ( anglosaksonskim Luciferom) pa više ništa ne vidite, niti čujete…

Đilas u otvorenom pismu Vučiću: Daj ostavku zbog Kosova
Autor: Beta

Prema negovoj oceni, u pregovorima sa Prištinom Vučić je uništio poziciju Srbije, te da bi trebalo da posao prepusti nekome inteligentnijem, sposobnijem i poštenijem.

Đilas je naveo da se Vučiću obraća otvorenim pismom, jer je predsednik Srbije rekao da sa opozicijom nema šta da razgovara i da će Srbi saznati za plan za Kosovo tek kada ga kaže Albancima.

On je ocenio da Vučić svojom politikom ugrožava opstanak Srba i zatražio od njega da odgovori na pitanja u vezi sa pregovorima sa Prištinom.

Od Vučića je zatražio da odgovori zašto su pregovori u Briselu pretvoreni iz tehničkih u razgovore o statusu Kosova i granicama Srbije.

“Kako je moguće da neko u šest godina pregovaranja nakon potpisivanja Briselskog sporazuma ispuni sve tačke koje su njegovi ustupci, a ne ispuni se ni jedna tačka koja je ustupak suprotne strane? Ko u pregovorima daje sve, a ne dobije ništa”, upitao je Đilas.

Đilas je upitao i kako je moguće da je Vučić potpisao da se policija sa severa Kosova integriše u kosovsku, da se sudske vlasti integrišu u pravni sistem Kosova, da se opštinski izbori na severu organizuju po zakonima Kosova, a da srpska strana zauzvrat nije dobila ništa.

“Da li su to te pobede u pregovorima koje ste slavili šest godina”, upitao je on i dodao da Vučić godinama govori kako Srbija nikada nije imala veći ugled i više prijatelja u svetu.

“Tonija Blera si pozvao da savetuje Vladu Srbije, a Gerharda Šredera da ti govori na stranačkom skupu na godišnjicu bombardovanja. Juče si rekao da su te svi ‘izdali’. Nikada nisi imao prijatelje Aleksandre Vučiću, tako da ne možeš da prepoznaš da to što se neko rukuje sa tobom pošto mu stigne ček, nije prijateljstvo”, ocenio je Đilas.


Đilas je upitao i zašto predstavnici Srpske liste sede u Vladi Kosova koja uvodi carine Srbiji, predlaže platforme i ne rešava ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

“Od njihovih glasova zavisi vladajuća većina Ramuša Haradinaja, kosovskog premijera. Zašto držiš Haradinaja na vlasti, Aleksandre Vučiću? Zašto unižavaš državu Srbiju i u Minhenu na rečenicu Hašima Tačija da ne može da dozvoli Zajednicu srpskih opština pošto to nije po zakonima i ustavu entiteta koji predstavlja izgovoriš da si ti ‘zbog pregovora više puta prekršio svoj Ustav’, navodi se u otvorenom pismu.

On je dodao da to nije Vučićev Ustav, već Ustav Srbije nad kojim se Vučić zakleo kada je preuzeo funkciju predsednika Srbije.

“Kršenje Ustava Republike Srbije povlači posledice. Koliko vredi tvoja zakletva”, upitao je Đilas.

Djilas je Vučića pitao i zašto unižava građane Srbije i šest godina odbija da zakaže sednicu Skupštine Srbije na temu Kosova.

“Zar građani Srbije ne zaslužuju da čuju tvoj plan za koji godinama tvrdiš da postoji? Kako je moguće da Kosovo ima platformu, ima ovlašćene pregovarače od strane njihove skupštine, ima čitav tim za lobiranje u Briselu, a mi nemamo ništa od toga? Kosovo nije tvoje, Aleksandre Vučiću, ne možeš da pregovaraš o njemu kao da prodaješ stan”, napisao je Djilas.

Đilas je dodao da unapred zna da Vučić neće imati odgovor ni na jedno pitanje koje mu je postavio, te da zna da će ponavljati “laži o izdajnicima i lopovima”.
“Kao što znam da nećeš odustati od promene granica Srbije iako svako pametan shvata da to nije rešenje. Ne može se rešenje praviti na nesreći onog dela srpskog naroda koji će ostati s druge strane tih tvojih granica. Rešenje je u pomirenju Srba i Albanaca, a ne u razgraničenju”, ocenio je Đilas.

Prema njegovim rečima, do pomirenja ne mogu dovesti “oni koji su direktno okrvavili ruke s jedne i oni koji su huškali na rat i zločine s druge strane”.

“Svako sa ima imalo stida podneo bi ostavku ili se makar povukao iz pregovora u kojima je poziciju Srbije uništio. Da ti je iole stalo do Srbije prepustio bi taj posao nekom inteligentnijem, sposobnijem, poštenijem. Ti naravno to nećeš uraditi. Tebi se žuri da što pre ‘rešiš Kosovo’. Zašto je to tako, odgovorićeš kada za to dođe vreme. Ne meni, i ne sada”, zaključio je Đilas u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Srpska lista odgovorila Đilasu: Ti si sa Tadićem i Jeremićem odavno predao Kosovo teroristima, a sad sa Haradinajevim azapima liješ za nama krokodilske suze!?!
Autor: mondo.rs,  Beta

Srpska lista poručila jednom od lidera SZS Draganu Đilasu da će Srbi na Kosovu prema njemu gajiti osećaj prezira sve dok njegov prijatelj Slobodan Petrović (predsednik Samostalne liberalne stranke) ulazi u Vladu Ramuša Haradinja.


Reagujući na otvoreno pismo u kojem je Đilas pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da podnese ostavku, jer je, prema njegovoj oceni, u pregovorima sa Prištinom uništio poziciju Srbije, te da bi trebalo da posao prepusti nekom inteligentnijem, sposobnijem i poštenijem,Srpska lista je navela da je Đilasu stalo do Kosova kao do lanjskog snega!


“To je pokаzаo zа 12 godinа vlаdаvine, kаdа su on, Tаdić, Jeremić i ostаli nаprаvili grаnicu nа Jаrinju i Brnjаku, kаdа su srpsku žаndаrmeriju slаli nа Srbe koji su bili protiv te grаnice, kаdа su Srbimа nа Kosovu smаnjivаli plаte, а srpskim opštinаmа blokirаli budžete, kаdа su Srbe sа Kosovа izuzeli od vizne liberаlizаcije i time jаsno poručili dа nаs ne smаtrаju delom Srbije, jer kаko drugo rаzumeti dа nаšа decа nemаju isti pаsoš kаo njegovа, ili decа bilo kogа u ostаtku Srbije”, navela je Srpska lista.

Srpska lista je navela da je Đilas “čovek koji je nа Kosovo došаo sа ciljem podele Srbа i kаko bi pružio podršku svom pаjtosu Slobodаnu Petroviću koji je pre pаr dаnа omogućio izglаsаvаnje plаtforme kojom se definitivno obesmišljаvа dijаlog u Briselu”.
“Gde god se Đilаs pojаvi tu su podele, mržnjа, svаđа, аli i sumnjiv kаpitаl”, navela je Srpska lista.

Đilas je naveo da se Vučiću obraća otvorenim pismom, jer je predsednik Srbije rekao da sa opozicijom nema šta da razgovara i da će Srbi saznati za plan za Kosovo tek kada ga kaže Albancima.


Đilas je rekao da Vučić svojom politikom ugrožava opstanak Srba i zatražio od njega da odgovori na pitanja u vezi sa pregovorima sa Prištinom.


E.E.