Malozvornički đaci prvaci i predškolci dobili edukativne knjige i bojanke „Pažljivkova pravila u saobraćaju“

Komplet besplatnih knjiga i bojanki „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ đacima prvog razreda i predškolcima u svih pet osnovnih škola na području opštine Mali Zvornik uručio je protekle sedmice zamenik predsednika opštine Miloš Radojčić, koji je i zamenik predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Mali Zvornik.

Prema njegovim rečima, cilj akcije je da svaki đak prvak i predškolac prilikom polaska u školu dobije po jedan primerak knjige u kojoj je slikovito opisana važnost pravilnog ponašanja u saobraćaju, u situacijama u kojima se deca svakodnevno mogu naći.

Komplet knjiga i bojanki „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ je poklon Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i predstavlja nastavak kampanje usmerene ka deci, kao najmlađoj i najranjivijoj kategoriji učesnika u saobraćaju.

Svako dete ovom prilikom dobilo je na poklon po jedan primerak edukativne knjige i bojanke, namenjene njihovom uzrastu, u kojima je glavni lik upravo njihov drugar Pažljivko, koji zna sve o saobraćaju.

Podela udžbenika organizovana je u okviru redovnih aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Mali Zvornik.

Ljiljana Ristanović