Mali Zvornik u Hali 4 Beogradskog sajma predstavlja svoju jedinstvenu turističku ponudu

Opština Mali Zvornik učestvuje na 41. Međunarodnom sajmu turizma, koji se u Beogradu održava od 21. do 24. februara. Svoju jedinstvenu turističku ponudu predstavlja u Hali 4 Beogradskog sajma, na štandu broj 4085/1, u okviru promocije regije Podrinja, zajedno sa gradom Loznica i opštinama Krupanj i Ljubovija.

Na prestižnoj manifestaciji, Mali Zvornik prezentuje prirodne potencijale, bogato kulturno nasleđe, manifestacije, domaću radinost i lokalnu gastronomiju. Kao izuzetno atraktivne lokalitete, i ovog puta predstaviće znamenitosti „Podzemni grad Karađorđevića“ i arheološko nalazište „Orlovine’’. Posebna pažnja biće posvećena najavi i promociji završnice Prvog otvorenog svetskog prvenstva u lovu soma bućkom – „Srbija 2019“, koja je predviđena na Zvorničkom jezeru, od 06. do 10. jula 2019. godine.

                Prvog sajamskog dana, u četvrtak, na štandu Malog Zvornika Biblioteka „17. septembar“ predstavila je tradicionalnu kulturnu manifestaciju „Malozvornička likovna kolonija“, dok su Udruženje žena „Nezaborav“ i Poljoprivredno gazdinstvo „Lukić“ iz Radalja posetiocima prezentovali domaću kuhinju podrinjskog kraja, različite proizvode od organski gajenog voća i povrća, šumskih plodova, lekovitog bilja, kao i suvenire i druge ručno rađene predmete.

Tokom jučerašnjeg nastupa na manifestaciji posetiocima su predočeni smeštajni kapaciteti u seoskim domaćinstvima na području opštine Mali Zvornik i restoranska ponuda, dok je za danas predviđeno predstavljanje hotelske ponude.

Treći dan beogradskog Sajma turizma, u subotu, 23. februara, na štandu Malog Zvornika biće prilika za promociju lovnog i ribolovnog turizma.

 U 12.00 časova planirano je održavanje konferencije za novinare, na kojoj će biti predstavljeno Prvo otvoreno svetsko prvenstvo u lovu soma bućkom –  „Srbija 2019“, u organizaciji Saveza bućkaroša Srbije, od 30. juna do 10. jula na Dunavu, Tisi i Drini, čija završnica je predviđena na Zvorničkom jezeru, od 06. do 10. jula 2019. godine.

Na zatvaranju manifestacije, kao i tokom sva četiri sajamska dana, posetioci će moći da saznaju više o kulturno – istorijskom objektu „Podzemni grad Karađorđevića“ u Malom Zvorniku, koji bi, nakon rekonstrukcije, sanacije i opremanja glavnih prostorija, vrata za posetioce mogao da otvori za oko dva meseca, tačnije do kraja aprila tekuće godine.

Ljiljana Ristanović