Mali Zvornik u članstvu Nadzornog odbora SKGO

Na 47. sednici Skupštine Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), Mali Zvornik izabran je za člana Nadzornog odbora ove organizacije, gde su još Trstenik, Blace i niška opština Pantelej, dok je Aranđelovac izabran za predsednika tog tela. Tokom naredne dve godine organizacijom će presedavati Grad Sombor, odlučeno je u sredu, 11. decembra, prilikom izbora organa SKGO.

Opštinu Mali Zvornik na zasedanju zastupao je zamenik predsednika opštine Miloš Radojčić.

Povodom izbora opštine za člana Nadzornog odbora SKGO, Radojčić je izjavio da je ona odavno u članstvu navedene organizacije, koja savetodavno veoma pomaže u radu lokalne samouprave, ali da po prvi put ima priliku da učestvuje u rukovođenju organizacijom.

On je naveo da je to za opštinu Mali Zvornik značajan događaj, koji će joj omogućiti nova iskustva u radu, te da, kao i do sada, očekuje dobru i uspešnu saradnju.

Izabrani su i članovi Predsedništva SKGO, a u mandatu 2020-21. organizacijom će upravljati: Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Smederevska Palanka, Kruševac, Leskovac, Subotica, Surdulica, Zrenjanin, Sombor, Odžaci, Beočin, Kraljevo, Užice, Loznica, Vrnjačka Banja, Smederevo, Medijana (Niš), Pirot, Svrljig, Savski Venac i Vračar.

Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora zahvalila se svima na poverenju, dodajući da ništa nije rad pojedinca „već sve radimo kao tim“.

„Nadam se da ćemo tako nastaviti i u budućnosti svesni činjenice koliko još mera, programa, aktivnosti i reformi treba da sprovedemo u našim lokalnim samoupravama da bi zaista mogli da govorimo o kvalitetnijem i boljem životu naših građana i funkcionisanju naše privrede. Hrabrost, borbenost i odlučnost da sprovodimo te reforme u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština jeste nešto što svi zajedno treba da sledimo, a ja ću se potruditi da opravdam ovo poverenje koje ste mi ponovo ukazali“, izjavila je Golubović.

Lokalne samouprave, predsedavajući resornih odbora SKGO su: Odbor za sistemska pitanja i upravu – Batočina, Odbor za finansije i javnu imovinu – Čačak, Odbor za ekonomski razvoj – Kuršumlija, Odbor za komunalne delatnosti i energetiku – Gadžin Han, Odbor za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport – Palilula (Beograd), Odbor za životnu sredinu i vanredne situacije – Vrbas, Odbor za zdravlje i socijalnu politiku – Dimitrovgrad, Odbor za urbanizam, stanovanje i izgradnju – Lebane.

Tokom radnog dela Skupštine usvojeni su sledeći dokumenti: Zapisnik 46. skupštine SKGO, Godišnji izveštaj o radu SKGO za 2019. godinu, Odluka o izmenama i dopunama Odluke o broju, delokrugu i funkcionisanju odbora SKGO, zatim su usvojene i Izmene i dopune Pravila za izbor članova Predsedništva SKGO, predsednika SKGO, članova Nadzornog odbora SKGO i predsednika Nadzornog odbora SKGO, kao i predsednike odbora SKGO. Na kraju, usvojen je i Izveštaj Nadzornog odbora o materijalno-finansijskom poslovanju SKGO za 2018. godinu i prvih 10 meseci 2019. godine sa predlogom Odluke.

Ljiljana Ristanović /macvanski.info