Mali Zvornik i Ub od Nove godine su bratske opštine

Dobri odnosi, slična interesovanja i izazovi sa kojima se suočavaju opštine Mali Zvornik i Ub zbližile su i povezale ove dve lokalne zajednice i one su od Nove godine bratske opštine. Povelju o bratimljenju Malog Zvornika i Uba predsednici opština Zoran Jevtić i Darko Glišić potpisali su 28. decembra u Ubu, u nameri da postojeće dobre odnose dva mesta prodube i konkretizuju kroz saradnju u različitim oblastima.

               Čelni čovek Uba i domaćin na potpisivanju povelje sa Malim Zvornikom Darko Glišić rekao je ovim povodom da je veoma zadovoljan što je došlo do potpisivanja dokumenta koji će u novoj godini omogućiti konkretnu saradnju dve opštine i razmenu svega što one baštine u svojoj tradiciji, na dobrobit građana obe lokalne zajednice. On je poželeo da zahvaljujući toj saradnji opštine postanu bogatije za nova iskustva, koja će im pomoći da bolje funkcionišu i odgovore potrebama koje ih tište.

Glišić je zahvalio predsedniku opštine Mali Zvornik Zoranu Jevtiću i svim odbornicima Skupštine opštine Mali Zvornik što su podržali predlog povelje, kao i svojim saradnicima u Ubu, koji su razumeli potrebu i važnost širenja kruga prijatelja.

Obraćajući se okupljenima na ceremoniji potpisivanja povelje o bratimljenju sa opštinom Ub, predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić izrazio je svoje zadovoljstvo boravkom u toj opštini, razvojem i napretkom koji je uočio dolaskom u ovo mesto, ističući da bi voleo da Mali Zvornik postigne da ostvari bar deo rezultata koje beleži opština Ub. On je rekao da je za njega veoma značajno poznanstvo i saradnja sa čelnicima te opštine, dodajući da smatra da je za žitelje Uba veoma srećna okolnost to što za predsednika opštine imaju gospodina Darka Glišića.

Na kraju obraćanja čelnika dve bratske opštine usledila je razmena simboličnih, prigodnih poklona.

U tekstu povelje o bratimljenju Malog Zvornika i Uba stoji da je dokument potpisan u skladu sa obostranom željom opština za razvijanjem saradnje i prijateljskih veza, u cilju neposrednog dugoročnog povezivanja i saradnje u oblasti privrede, poljoprivrede i turizma, obrazovanja, nauke, kulture, sporta, zdravstvene zaštite, zaštite životne sredine, lokalne samouprave i drugih segmenata društvenog života.