“Mačva ekspres” trubi “Pećancu Zelenoviću” da se mane šetnji po Beogradu, već da rešava probleme u “slobodarskom” Šapcu!


Oko petnaestak autobusa šabačkih prevoznika umesto da voze putnike ,prošli su prazni u gradskim ulicama kao vid upozorenja gradskoj vlasti zbog sve težeg položaja i najavljujući, da će biti prinuđeni, da ukoliko vlast ne reši probleme na koje bezuspešno ukazuju, potpuno obustaviti saobraćaj.

Sa sirenama i bez putnika oko petnaestak vozila “Mačva eskpresa“ dva sata bili su u protestnoj vožnji prolazeći najpre kroz centar a onda i kroz ostale gradske ulice.

Oni su se,kako su napisali u saopštenju, na ovaj korak odlučili ,jer i pored dopisa ,molbi i objašnjenja ,kako pismenih tako i usmenih na sastanku sa gradonačelnikom,nije bilo sluha za rešavanje problema u javnom prevozu koji imaju i drugi prevoznici.


Navode da cene prevoza nisu menjane od 2014. godine , a od tada je znatno poskupelo gorivo, rezervni delovi ,zarade zaposlenih . Prevoznici više nisu u stanju da sami subvencionišu povećane troškove prevoza.

Ono navode da su sve ove godine svoj posao obavljali ozbiljno i odgovorno , da su protestnom vožnjom samo hteli da skrenu pažnju ,ali ukoliko gradske vlast ne preuzme deo svoje odgovornosti, biti prinuđeni da prestanu da pružaju usluge građanima.


Autoprevoznici su godinama upozoravali na loš položaj. Oni su nekoliko godina unazad tražili da im vlast na vreme refundira troškove za besplatan đački prevoz koji su davali nekim kategorijama učenika i preuzeli obavezu da će grad snositi te troškove.

Autoprevoznici će se načekati razgovora sa Nebojšom Zelenovćem, jer je on ovih dana zauzet drugim problemima, angažujući i sve saradnike na tome. Valja ići u Beograd , i išetati vlast, pošto je pomenuti Zelenović rekao da on i njegova ekipa, ne pristaju na izbore dok oni ne odrede pravila, donesu zakone i oslobode medije .Građani su imali prilike da ovog čoveka sa govornice skupštine čuju da je nekoliko puta rekao, „kada se mi dočepamo vlasti“. Ne ,nije rekao kada pobedimo na izborima, već bukvalno, „kada se dočepamo vlasti „.A dotle, građani koji nemaju kola ,do svojih mesta udaljenih po 30-ak kilometara u lokalnom i nekoliko stotina u međugradskom, kuda ih voze nezadovoljni prevoznici neka idu peške ili upregnu konje u taljige i voze se . Pod uslovom da imaju konje i taljige. Zelenović nema problema da skokne do Beograda i šećka se u protestu . Za njega je Strazbur na pola sata vožnje avionom gde ima važna posla da obavesti Strazbur kako u Beogradu ništa ne valja a u Šapcu, gde se prostire carstvo slobode, sve lepo .

embargo.rs