„Lažni“ levičar, Borko Stefanović, posle „širokog krkanluka u Maderi“, odjurio u Kruševac, da buni malobrojne „gladne“ sledbenike protiv aktuelnog režima!?!

Tako se to radi. Dok ONI  jedu teletinu ispod sača ili škampe na žaru u Maderi – narodu Borko Stefanović  preporučuje prazan sedvič! To je ono, kora gore, kora dole, a između  – ništa. Navikao čovek na raskoš i luksuz, baš kao njegovi „demokratski foliranti, tajkuni“, Đilas i Jeremić… 

Ćuti kao zaliven  Borko Stefanović nekadašnji lični izaslanik i nameštenik Borisa Tadića i celog DOS-a, na zadatku da reši problem Kosova i pruži  tobožnju pomoć Srbima u odbrani srpske teritorije!? Koliko je bio uspešan i efikasan znamo svi!  O višegodišnjem nečinjenju, odnosno izgleda više  činjenju da se u srcu Balkana stvori narko država po meri američkih interesa – mogli bi se tomovi napisati, a opet sve ne reći… Tolika je bila srpska tragedija „pod dosmanlijama“…

Ali zato, Taj isti Borko – mesecima diže glas protiv aktuelnih vlasti u Srbiji!  Pokušava na sve načine da podbuni javnost, da podigne  sa Đilasom, Jeremićem i Obradovićem nekakvu novu dosovsku revoluciju i da time Srbiji ponovo „zabiju nož u leđa“, u trenutku kada se sudbina Kosova rešava! Dobro znaju da nema više prostora niti mogućnosti da se taj  nerešivi problem gura pod tepih, kako su to  oni više od jedne decenije činili!? Umesto pomoći, Vučića „udaraju s leđa“, baš kako su to oduvek srpski neprijatelji činili Srbiji i njenom narodu. Danas Stefanovići i njegovi „pajtosi veličaju zlikovce, a žrtve i patriote opet teraju da nose njihov krst sudbine i usud od koga pobeći ne mogu“!?

A, koliko je licemerje tog „lažnog levičara“ najbolje su mogli da shvate svi oni koji su ga juče,( jučerašnji dan smatraju navršenih 6 meseci protesta protiv Vučića i aktuelnog režima), pre podne videli po izlasku iz beogradskog restorana Madera, a koji sat kasnije na organizovanim protestima u Kruševcu, gradu iz koga su protesti i počeli posle njegovog prebijanja u po bela dana, na ulici… Po njega i „drugaricu Mariniku“ stigao je crni džip BMW  X5, okrenuo se na sred raskrsnice i odjurio ka Slaviji…

Nikome nije jasno ni danas, kakve je veze imalo prebijanje Stefanovića sa pokušajem dizanja srpskog naroda na bunu protiv aktelnog režima, ali ova opozicija ( bez i malo značajnije narodne podrške!?) „ slavi taj dan kao početak nečega što bi oni, da imaju i malo političke zrelosti i odgovornosti, trebali što pre da zaborave?! Zašto? Pa srpski narod su jednom zaveli isti i više to ne mogu ponoviti, ma koliko se njihovi mentori i nalogodavci trudili i ulagali u njih… Neće ih narod, pa neće!

A, i zašto bi, kad jedan tobožnji levičar dolazi „ među malobrojnu kruševačku raju“ direktno iz Madere? Pa, jel to strategija moderne levice naučena od mnogih prethodnika iz slavne istorije? Čast Čeu i njegovim doslednim sledbenicima, ali izgleda da se Stefanović ugledao na neke druge levičare, revolucionare… Autor ovih redova se lično davno uverio iz kakve vile iz Ciriha je Lenjin  krenuo u Oktobarsku revoluciju u Rusiji… Pa, izgleda i ovom njegovom „lažnom  sledbeniku“ draža je izgleda  teletina ispod sača, švajcarske torte i kolači, sa  trpeze jedne od najskupljih i najekskluzivnijih beogradskih kafana, nego jedenje snogu sa  „svojim proleterima“, kojima je samo sat kasnije naa suvo „ prosipao demagogiju“ i huškao protiv vlasti?!

Ali, za njega ima i izgleda da će biti. Umesto subotnjeg ručka kod kuće, Stefanović sebi može da priušti ručak u Maderi, koji ( ako ih ima više za stolom?)  košta koliko i jedna mesečna plata tih „nesrećnika, njegovih malobrojnih sledbenika“!?

Stefanović, Đilas, Jeremić, Obradović i onaj „Dušanov potrčko“ iz Šapca, Zelenović bi opet kao nekada: da narod opet glođe koske, cepa djonove tabanajući  za njih i u ime njih – a da ONI u Maderi jedu meso i škampe! Srbija je pokazala i dokazala da više ne naseda na poturanja zapadne medijske CNN mašinerije, potpomognute iz Pentagon – CIA baze!?

Zato sa razobličenom i do koske ogoljenom  tobožnjom srpskom opozicijom šetaju još samo oni, koji od političkog slepila i ostrašćenosti ne vide – da ih Stefanovići i njemu slični ponovo vode u provaliju iz koje se, ovoga puta sigurno ne bi izvukli…

P.J.