Kursadžija engleskog, Zelenović je sve u Strazburu raspametio “parlanjem”

Kursadžija engleskog, Zelenović je sve u Strazburu raspametio “parlanjem”, koji je “naučio u Premieru”, školi supruge “brata po zanatu”, Sovranija Čonjagića!? Kao kad Japanac propituje Pantića u filmu “Tesna koža”!?

Ostavili ga samog, da na “vrhunskom” engleskom Evropi objasni u kakvom to oni totalitarizmu žive u Srbiji! “U gulagu, okovani bodljikavom žicom”!?

Ali, ceo taj referat je odmah pao u vodu, jer je “kursadžija engleskog” pobrkao neke pojmove, tako da ono malo pažljivih parlamentaraca koji su ga slušali, više nisu znali, ko koga u celoj priči ugnjetava, ko koga hoće da hapsi i zbog čega… Ali, i bez toga sve je prošlo apsolutno nezapaženo i nebitno, jer je “siroti Zelenko, sasvim promašio temu skupa”!?

Što je najgore, to nije bila jedina njegova nevolja u pripremi za Strazbur.To što je ostao sasvim sam, bez koalicionih partnera, nije bila jedina Zelenovićeva nevolja:Engleski je za njega bio i ostao velika muka i prepreka?!

Naši fotoreporteri su ga usnimili kako i na beogradskom aerodromu vežba čitanje teksta na engleskom. Toliko je dobro savladao engleski jezik, da je sve morao da nauči napamet!? NIje mu lako, priznaćete, njegove misli su na sasvim drugoj strani razuma, zagledane u skorašnju  budućnost…

 

 

I zbog toga njegov engleski više je ličio na onaj iz filma “Tesna koža”, kada Japanac preslišava učenike, posebno nesretnog Pantića, nego na racionalno iznošenje stavova jednog učenog političara!? Toliko je dobro izgovarao pojedine izraze, da im je skoro potpuno menjao smisao, tako da su ga prevodioci lovili kao ribu u mutnoj vodi! Pojedine rečenice su sami smisleno završavali!? Neke izraze nisu  mogli da razumeju!?

Upućeniji Šapčani imaju dilemu, da li je Zelenović toliko loš učenik engleskog, ili je problem u predavaču?! Zna se da je kurs engleskog pohađao u “Premieru”, školi koju vodi supruga Sovranija Čonjagića, koalicionog partnera, bliskog saradnika gradonačelnika Šapca.

embargo.rs