Krupanj planira rekonstrukciju vrtića – Za projekat unapređenja energetske efikasnosti 5 miliona dinara

Opština Krupanj zaključila je ugovor sa Ministarstvom rudarstva i energetike za sufinansiranje projekta „Unapređenje energetske efikasnosti zgrade predškolske ustanove Naša radost u Krupnju“ u iznosu od 5.378.674,78 dinara (sa PDV-om).

Kako se navodi na zvaničnom sajtu lokalne samouprave, ukupna vrednost projekta je 8.027.872,80 dinara, od čega će 67% vrednosti finansirati Ministarstvo rudarstva i energetike, a učešće opštine iznosi 2.649.198,02 dinara.

U okviru projekta predviđeno je postavljanje fasadne izolacije od kamene vune, zamena postojećeg kotla kotlom na pelet i ugradnja frekventno regulisanih cirkulacionih pumpi, postavljanje termostatskih ventila na sva grejna tela i ugradnja akumulatora toplote na objektu zgrade PU „Naša radost“ u Krupnju.

– Zgrada predškolske ustanove rađena je sedamdesetih godina i pojedini slojevi konstrukcije ne odgovaraju sadašnjim zahtevima energetske efikasnosti objekta. Troši se dosta energenata i sredstva, a nefukcionalan je i sistem grejanja. Ovim projektom ćemo u znatnoj meri doprineti rešavanju ovog problema, a krajnji rezultat će biti znatna ušteda energije u ovom objektu – istakla je zamenica predsednika opštine Vesna Marjanović.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić nedavno je najavio da će u Budžetskom fondu za energetsku efikasnost u 2019. godini biti 500 miliona dinara.

ekapija.com