KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU OO SNS LjUBOVIJA

Poverenik OO SNS Ljubovija Milan Jovanović i pomoćnik predsednika Opštine Ljubovija Aleksandar Perić, juče su se obratili javnosti povodom uvođenja nove prakse u Opštinskom odboru Srpske napredne stranke u narednom periodu.


„ Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Ljuboviji je u prethodnom periodu redovno obaveštavao javnost u Ljuboviji o svom radu, kao i o realizivanim projektima i onim koji su na putu da se realiziju u našoj opštini. Sada uvodimo praksu sedmičnog obraćanja javnosti u cilju što boljeg informisanja o radu našeg stranke, kao i lokalne vlasti koja je okupljena oko Srpske napredne stranke.


Želimo da javnost sazna sve bitne detalje vezane za rad Srpske napredne stranke u našoj opštini.“, rekao je poverenik OO SNS Ljubovija Milan Jovanović.


„Trenutno na teritoriji opštine Ljubovija ima oko osamnaest projekata koji su izvesni za realizaciju u toku ove i sledeće godine, u vrednosti od oko 800 miliona dinara. Od toga je 400 miliona dinara namenjeno realizaciji projekta u gradskom građevinskom području, a 400 miliona se nalazi u seoskom području.


Cilj naših Konferencija za javnost biće da što bolje predstavimo ove projekte kojima smo pristupali planski u prethodnom periodu.“, rekao je pomoćnik predsednika Opštine Aleksandar Perić.


„U postupku su realizacije tri projekta asfaltiranja putnih deonica koji se finansiraju na republičkom nivou. O asfaltiranju deonice opštinskog puta Veliki Majdan-Selanac- Mačkov Kamen koje počelo, već smo obaveštavali javnost.


Takođe, tokom leta očekujemo početak kompletne rekonstrukcije državnog puta 2.reda, Ljubovija-Krupanj, deonica Ušće-Gračanica i Postenje-Mačkov Kamen, ukupne dužine 7,5 km i vrednosti investicije 127 miliona dinara.


Sve je pripremljeno i za početak rekonstrukcije lokalnog puta Razbojište-Greben-Kruška. Vrednost investicije je oko 60 miliona dinara. Sva tri projekta, preko JP „Putevi Srbije“, finansira Vlada Republike Srbije“, rekao je poverenik Jovanović.


„Kada je u pitanju asfaltiranje puteva, ova godina će biti rekordna u opštini Ljubovija po broju asfaltiranih kilometara od kada je uopšte počelo asfaltiranje lokalnih puteva u našoj opštini. Ukupno će biti asfaltirano 25 km puteva, od čega 17,5 lokalnih puteva, što čini 15% dužine svih lokalnih puteva.“, rekao je Perić.

Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Ljuboviji, će u narednom periodu obaveštavati javnost o terminima održavanja svojih Konferencija za štampu, na kojima će sa svojim pitanjima moću da učestvuju svi građani Ljubovije.