KO je srpski Eliot Nes, koji će provetriti redove naprednjaka, razjuriti karijeriste i korupcionaše?!?

Više nema čekanja. Reči Vučića na Glavnom odboru stranke udaraju poput groma. Odzvanjaju izgleda više u ušima onih koji strepe, nego kod ogromne većine onih koji se pošteno i radno bore za stranku i Srbiju.

Došlo je vreme, da se kaže zbogom svima onima koji  su se debelo ogrešili o stranku, građane, napunili svoje džepove, kupili „avione, kamione, vile i bazene“, proputovali beli svet, išli tamo što doskora  ni na filmu nisu uspeli da vide… Leteće sa funkcija predsednici opština, ministri, članovi kabineta, gradskih veća i svi drugi koji su od politike napravili veliki biznis, svi oni koji su za kratko vreme učinili isto ono što i njihovi prethodnici: „ sebi sagradili hramove, narodu nabacili amove“…

Prema podacima antikorupcijskog portala Embargo, jedan čovek, bukvalno jedan čovek je već dobio zadatak sa vrha, da krene u čistku, da za nekoliko narednih meseci očisti stranku od „ kukolja“ pred nastupajuće prolećne izbore 2020.! I naravno da se to ime drži u tajnosti, jer smo svedoci, da svaki javni istup bilo koga pojedinca protiv nove korupcionaško-bogataške elite, nailazi na salvu anonimnih osuda i pretnji. Njima lično, ali i porodici…Ne biraju se načini niti sredstva ne bi li se zadržalo sve ono „lako stečeno“, bez znanja, znoja, truda i poštenog rada!

Ko će biti na udaru srpskog Eliota Nesa, metle koja ( nadamo se) nikoga neće zaobići? Na prvom mestu čelnici lokalnih samouprava, predsednici opština. I to posebno oni iz redova naprednjaka. Posebno oni iz Beograda. Osilili su se, krenuli opet da paktiraju sa graditeljskom mafijom, da ubiru plodove nezakonitih poslova, da „reketiraju“, a onda crne keš pare plasiraju u kupovinu sopstvenih stanova, lokala, automobila, ma i aviona… Da sa novokomponovanim tajkunima grade čak i u Beču!?! Ludilo kompletno!

  • Dok Vučić vodi međunarodnu politiku, dok se bori za svaku stopu zemlje, ekonomski oporavak svega onoga što je porušeno i opljačkano u poslednjih dvadesetak godina, njegovi, hvala bogu, samo pojedini partijski, kobajagi drugovi, zgrću pare!? – tvrdi izvor Embarga iz vrha vladajuće koalicije. – I džaba mu sve što radi, kad oni, jedva pismeni funkcioneri sve to potru u narodu za jedan jedini dan! E, tako više ne može! Niti će! Opet cveta divlja gradnja kao najbolje investiranje crne love sa narko tržišta! I svi se nešto prave ludi, kao da narod ne vidi šta se radi? Ko sve i gde gradi? Posebno po Beogradu…Ko i na koji način uzurpira državne stanove u posedu javnih preduzeća…Ko je taj i čime je zaslužio da živi godinama u stanu Srbijašuma u Njegoševoj ulici, primera radi? Kako je moguće da iz istog tog javnog preduzeća bivša garnitura ( u kojoj je i sadašnji član kabineta, Tihomir Murić, veliki prijatelj bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića!?) ide na utakmice naše reprezentacije po svetu o trošku firme, poreskih obveznika države Srbije? Zašto aktuelno rukovodstvo o svemu ćuti i pokriva sve grehe bivših rukovodilaca i onih koji su i dan danas u skoro istim rukovodećim foteljama? Došlo je vreme, da više niko nikoga neće moći da štiti, jer je stvarno „dara prevršila meru“…Kako može jedan drugi direktor javnog preduzeća, iz Vrnjačke banje, da „preko noći postane elita kojoj ni holivudski glumci nisu ravni“?! I tako dalje…Primera, na žalost ima sve više!?

Da srpski narod opet ne bi imao na sebi „amove“, državni vrh je definitivno rešio da se oslobodi pošasti koju niko nikada u svetu nije uspeo da totalno uništi, ali je zato u Srbiji, njeno svođenje na razumnu meru, više nego potrebno. Jer, dogorelo je do nokata, što bi rekao naš narod.

Nevolja je u tome, što su nekim drugim nokti postali toliko dugački da su „za sebe navatali“ ono što radom ne bi mogle da stvore generacije i generacije…

E.E.