Kamion polomio motku na rampi, pa vozovi danas staju da mašinovođa vidi ima li automobila na prelazu

Na pružnom prelazu sa rampom u lozničkom naselju Gradilište prethodne noći je kamion polomio jednu od ‘’motki’’ pa na ovom mestu danas  privremeno važi poseban režim saobraćaja za vozove.

Očekuje se da u toku dana bude postavljena nova ‘’motka’’ i rampa osposobljena za rad, a do tada je ovde naložena povećana opreznost. Kako saznajemo, o trenutnoj neispravnosti pružnog prelaza obaveštavaju se svi vozovi koji prolaze prugom Loznica-Brasina, putnički i teretni, i naloženo im je da ispred ovog prelaza stanu i oprezno pređu magistralni put Loznica-Banja Koviljača, ali tek kada se uvere da nema vozila i da je to moguće učiniti bezbedno.

U toku dana na ovom, veoma frekventnom, pružnom prelazu treba da bude popravljena rampa i uspostavljen normalan režim železničkog saobraćaja, a do tada nije na domet ni opreznost vozača vozila kakva i, inače, treba da bude na pružnim prelazima bez obzira da li na njima ima, ili nema rampi.

Podsetimo, nedaleko od ovog mesta se pre desetak dana teretni voz, koji je išao iz Loznice ka Brasini na pružnom prelazu, bez rampe, kod ‘’Viskozine’’ kapije tri, sudario sa putničkim automobilom marke ‘’polo’’, a u ovoj saobraćajnoj nezgodi nije bilo nastradalih. Isti teretni voz je toga dana šest sati ranije učestvovao u stravičnoj saobračajnoj nesreći u Zminjaku, kod Šapca, u kojoj je nastradao bračni par.

Mačvanski Info / Kurir.rs / Foto: Kurir.rs