JKP „Gradska čistoća“ otvara vrata za sugrađane

JKP „Gradska čistoća“ otvara svoja vrata i poziva sve mališane i sugrađane, da u subotu, 13. aprila u 09.00 časova posete ovo preduzeće koje se nalazi u ulici Mije Kovačevića broj 4 i saznaju ko i na koji način brine o tome da prestonica svakoga dana osvane uredna i čista.


S obzirom da je reč o preduzeću koje se neprekidno modernizuje prateći svetske trendove na polju održavanja čistoće metropole, posetioci će moći da vide koja su to nova, savremena vozila uz pomoć kojih se održava čistoća u našem gradu.


Komunalni radnici i vozila najviše oduševljavaju upravo najmlađe Beograđane i zato će deca imati jedinstvenu priliku da se sa vozačima „Gradske čistoće“ provozaju u njima omiljenim „smećarcima“. Moći će da vide i kako se peru ulice, čime se zimi uklanja sneg i kako to autočistilice peru i čiste ulice Beograda.


Predstavnici „Gradske čistoće“ će sa posetiocima razgovarati o delatnostima koje obavlja ovo preduzeće, a najmlađi sugrađani će saznati kako se pravilno selektuje otpad, zašto je reciklaža važna i upoznaće ljude koji svakodnevno brinu o tome da Beograd bude čist grad.


Parking preduzeća će biti obezbeđen kako bi najmlađi sugrađani nesmetano mogli da obiđu vozila, ali i bezbedno da se provozaju u njima u pratnji svojih roditelja ili staratelja.