Izgradnja fudbalskog igrališta u Velikoj Reci u završnoj fazi

Fudbalsko igralište koje opština Mali Zvornik gradi u mesnoj zajednici Velika Reka moglo bi da bude okončano u narednih nekoliko meseci, ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Tokom septembra i oktobra uspešno je završena izgradnja terena i svlačionica i ograđivanje igrališta.

U sledećoj, završnoj fazi radova, između ostalog, predviđeno je postavljanje travnate podloge, izrada odvodnih kanala, obeležavanje terena, te nabavka i postavljanje golova, nadstrešnica i klupa za igrače i publiku.

Prema rečima predsednika opštine Zorana Jevtića, za izgradnju igrališta u Velikoj Reci u budžetu je opredeljeno ukupno 10 miliona dinara.

Navodeći da je vrednost preostalih radova oko 4,5 miliona dinara, on je rekao da će nakon njihovog završetka igralište biti spremno za korišćenje.

Jevtić je objasnio da je radove na izgradnji igrališta znatno usporilo rešavanje imovinskih odnosa na parcelama predviđenim za izgradnju terena i pratećih objekata, kao i zakonske procedure vezane za sprovođenje javnih nabavki za izvođenje radova.

On je dodao da će druga faza radova početi nakon izbora najpovoljnijeg izvođača, istakavši da će uskoro biti raspisan drugi javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača i da se nada da će, za razliku od prvog poziva, biti zainteresovanih.

Predsednik opštine je rekao da će opštinska komisija koja sprovodi proceduru javnih nabavki, pre raspisivanja novog poziva, još jednom razmotriti uslove definisane konkursom i pokušati da utvrdi i otkloni eventualne nedostatke koji su uticali na to da na prethodnom konkursu ne bude prijava, odnosno zainteresovanih potencijalnih izvođača.

On se nada da će navedene adinistrativne procedure biti sprovedene u očekivanom roku i da bi gradnja igrališta mogla da bude završena do kraja tekuće godine, ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Igralište u Velikoj Reci imaće odgovarajuće standardne dimenzije, širinu od 96 metara i dužinu 55 metara, i na njemu će moći da se odigravaju zvanične fudbalske utakmice.

Ljiljana Ristanović