Izbori u Šapcu možda već septembru! Tajna večera “ Don” Dušana Petrovića sinoć u Gradskoj kafani sa Borisom Tadićem!?!

U šabačkoj Gradskoj kafani, koja je inače glavno mesto za “ilegalu” šabačkih dosmanlija i okupljanje uz skute “Don Dušana”, sinoć je bilo posebno interesantno i, kako se tvrdi, posebno bitno: na hitne konsultacije sa Dušanom Petrovićem iz Beograda je inkognito stigao srpski Džordž Kluni, od naroda ražalovani eks  predsednik Srbije, Boris Tadić, političar bez podrške I politike, bivši vrhovni komandant, danas bez ijednog vojnika iti ijednog političkog poslušnika.

Da bi, koliko toliko, sinoć “dosmanlijska čorba i ujdurma bila gušća”, pobrinuli su se članovi šabačke vlade: uz skute “Donu i nekadašnjem  visokom gostu iz Beograda” sedeli su i upijali svaku reč, gradonačelnik Nebojša Zelenović i “verni” Crnobarski Don Žuan, Sovranije Čonjagić… Tema je bila više nego bitna: šta raditi, jer ustanak u Šapcu poprima raste iz dana u dan? Da li treba do idućeg proleća da sede na tavanu zgrade Arhiva, da se kao duhovi kreću po njoj i da se poput Pink Pantera uvlače u zgradu i izlaze iz nje?

Dušan Petrović je zatražio savet od Borisa Tadića, čoveka koji godinama kukumače u medijima ( a kažu da su blokirani u medijima?!) da nije trebalo mirno da preda vlast u Srbiji, odnosno da ispoštuje izbornu volju naroda?! Budi bog s nama!

Na sinoćnjem sastanku, zbog izuzetno teške situacije u kojoj su se našle šaabačke dosmanlije posle punih 19 godina despotovanja Šapcem, traženo je i izgleda pronađeno Solomonsko rešenje: A, to je, da se ne čeka proleće 2020., parlamentarni i lokalani izbori u celoj Srbiji? Razlog je jednostavan: u takvim okolnostima biće mnogo teško muvati sa glasovima, kupovati odbornička mesta, jer će kompletna javnost i izborna infrastruktura držati “četvore otvorene oči”…

Zato “šabački Don”  ozbiljno razmišlja o opciji “iznenadnog”” raspisivanja izbora u Šapcu, možda već u septembru ove godine, kada budu liste sasvim sređene, pa će time imati redni broj 1 na glasačkom listiću! To je prvo, a kao drugo, kad budu radili daleko od onih parlamentarnih kontrola iz zemlje i sveta, koje uglavnom prate “velike izbore”, mnogo lakše će biti za muvanje, pritiske spolja na glasače, pa i za kupovinu odbornika!?

Možda ovaj plan i nije loš. Ali, ima samo jednu “malu” falinku. Kada god da raspišu izbore – njih narod neće. Ni u Šapcu niti bilo gde u Srbiji…

E.E.