Hrabre žene

Nikada ne smemo da zaboravimo ogromnu ulogu hrabrih žena kako u našoj istoriji tako i u novijem dobru.


Žene nisu samo majke, bake, sestre, ćerke, supruge i prijatelji, žene su sve češće i lideri i nosioci pozitivnih dešavanja i u našoj državi i u svetu.


Poslednja politička dešavanja ako uporedimo sa našom istorijom potvrđuju ovu tezu. Uvek se trebamo sećati naših hrabrih žena koje su kroz istoriju još od vremena Nemanjića pa sve do današnjih dana obeležile svoju epohu.
Svi mi u svom okruženju imamo barem po jednu hrabru ženu koja se ističe ne samo po svojoj hrabrosti, već i po mudrosti, sposobnosti i humanosti. Kada se malo bolje udubite u ova razmišljanja prepoznaćete takve žene i u svojoj porodici i u svom poslovnom ili privatnom okruženju.


A kada se hrabre žene ujedine za očuvanje istinskih vrednosti to onda daje i posebnu težinu i posebnu snagu.


E takvih hrabrih žena ima i u našoj Srbiji. Kako reaguju hrabre žene najbolje smo mogli da vidimo pre nekoliko dana kada su pojedine opozicione grupe ljudi pokušale na silu da uđu u prostorije Skupštine grada Beograda.


Žene koje su zaposlene u gradskim institucijama su se hrabro držale i napravile živi zid pred besnim opozicionarima koji su poput najgorih huligana želeli da upadnu u ovu gradsku instituciju.


Ovaj događaj nam dosta govori. I govori i pojašnjava. S jedne strane imamo većinsku normalnu Srbiju gde pripadaju sve ove hrabre žene, a s druge strane onu manjinsku koja bi očigledno na rušilački način da uništava i menja kako njima odgovara protivno Ustavu i zakonu.

jedne strane imamo većinsku normalnu Srbiju gde pripadaju sve ove hrabre žene, a s druge strane onu manjinsku koja bi očigledno na rušilački način da uništava i menja kako njima odgovara protivno Ustavu i zakonu.


Nikada nisam voleo ni u poređenjima da delim našu Srbiju. Kada kažem većinsku i manjinsku mislim na načine ponašanja i odnosa prema državi. Nažalost još uvek u Srbiji postoje politički rušilački faktori koji bi u saradnji sa pojedinim tajkunima (a i sami su tajkuni među opozicionarima) i pojedinim stranim ambasadama da menjaju većinsku volju i želju građana Srbije.


E, to draga gospodo, ne smemo da dozvolimo. Ne smemo da dozvolimo dok je reda i zakona u Srbiji.


Izbori služe za dolazak ili odlazak sa vlasti ili za ostanak na vlasti. A naše divne hrabre žene su još jednom celoj javnosti poslale sliku ne samo svoje hrabrosti, nego i odlučnosti da stanu u odbranu i institucije i države Srbije.
E, tako se radi. Često trebamo da učimo od naših hrabrih žena. Da učimo od njih i da ih čuvamo.


Sve one koji nasilno krenu na žene treba kažnjavati u skladu sa zakonom. Ne smemo da dozvolimo ni nasilje ni u samim institucijama ni na ulazu u institucije a ni na ulici.
Stop nasilju!
Svako poštovanje za hrabre žene Srbije!

Dr Uglješa Mrdić / Embargo