Haos u Šapcu! Komunalci pretnjama naterani da odustanu od započetog štrajka !!!

Iako su, kako tvrde zaposleni u komunalnom preduzeću „Stari Grad“, oba sindikata legalno najavili da će jutros stupiti u štrajk – posle sat vremena „ ubeđivanja, pretnjama i ucenama nadležnih rukovodilaca“, ipak su, makar privremeno odustali! Naterani su da izađu na ulice za obavljanje redovnih poslova odnošenja smeća!?

Zahtevi o koje se gradsko rukovodstvo sa svojim satelitima unutar ovog javnog preduzeća, mesecima oglušuje, više su  nego jasni i konkretni: povećanje plata, koje su potpuno nezakonito smanjenje, zatim isplata solidarne pomoći koja im je dve godine unazad zakinuta, pa poboljšanje uslova rada i povećanje broja zaposlenih s obzirom na obim svakodnevnih poslova!

Komunalci sa sadašnjim primanjima žive na ivici bede i otužno im deluju priče gradonačelnika Zelenovića o njegovim primanjima i platama njegovih kolega u Upravi grada!? To smatraju posebnom vrstom poniženja i zato su rešeni da istraju u borbi za goli život, istovremeno apelujući (po ko zna koji put), da država Srbija reaguje i uzme ih u zaštitu pred naletima „ raspojasanih i bahatih šabačkih vlastodržaca na čelu sa Zelenovićem i Žojom  Vuletićem, kome je ovo javno preduzeće dodeljeno kao koaliciona politička lovina“!?! Međutim…

Ni jedan od ovih zahteva ni gradska Uprava niti nadležno rukovodstvo ne prihvata, već  su se okrenuli nekim drugim metodama u pokušaju da slome otpor opravdanog radničkog nezadovoljstva, tvrde zaposleni u obraćanju našem portalu:

  • Jutros smo oko sat vremena praktično bili u štrajku…Sve dok nije stigao taj Damjanović i opet počeo sa pričom, „da se ne igramo, da ćemo svi dobiti otkaze! Pretio nam je sa novim direktorom, koji je, kako nam je rekao i doveden zbog ovakvih stvari, da reši problem sa nama, ali na zadovoljstvo „Zelenka i Žoje“, tako što će nas naterati da „ i dalje robujemo“ toj čuvenoj demokratiji, od koje više ne možemo da živimo kao ljudi… Zato pozivamo radnike JKP-a da izađu na ulice, da svoje nezadovoljstvo iskažu i pred zgradom gradske Uprave…Neka i njihovi mediji vide o čemu se radi! Dosta je bilo sa lažima Zelenovića i Vuletića… Ljudi, na našim obračunskim listama stoji stavka: DOPUNA DO MINIMALNOG LIČNOG DOHOTKA! O čemu pričate u vašim medijima? Da li Zelenoviću znaš, da nemamo para ni da decu odvedemo na pljeskavicu, na tvoj vašar, koji je za neki dan? Ali, zato neće biti ni iznošenja smeća, pa ćete to morati sami da radite, prekovremeno, posle „ halabukanja po Beogradu“…

Ogorčeni radnici, posle sat vremena „ubeđivanja i pretnji“, ipak su popustili i odlučili da štrajk  zamrznu za nekoliko dana, valjda očekujući da će se gradska Uprava i njihovo rukovodstvo konačno „dozvati pameti i ljudskom razumu“?! Jer, očigledno je, da  ih započeti sudski procesi zbog neisplaćene solidarne pomoći – uopšte nije uplašilo… Izgleda, ubeđeni su,  da tamo i dalje radi „ Donova pravosudna žuta hobotnica“?

Da u svemu ovome ima i nešto dobro je činjenica, što će konačno državni revizor utvrditi istinu šta se godinama radilo u ovom javnom preduzeću?! A, onda će, ovaj novi,  završiti izgleda tamo gde je, kako kažu i radio: u zatvoru?!

E.E.