Gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića nigde nema: Kao da je „u zemlju propao“?!

Zelenović kao da je propao u zemlju, ne vidjaju ga kažu, ni njegovi najbliži saradnici . Na oči nikom ne sme da izadje, od kako je „hrabro jurnuo u RTS kada je Boško Obradović već uveliko razvalio vrata i upao zajedno sa gradjankom Anasanovićkom, vlasnicom „ mirnih gradjanskih protesta“.

I sva  sreća,što je njegova TV Šabac, prenosila dogadjaj uživo, gde smo lepo videli kako Zelenoviću policajac nije trebao dva puta da kaže da izadje iz zgrade. Tri puta je klimnuo glavom da razume šta se od njega traži, pa je napustio zgradu,  u kojoj su „malo pritisnuli zaposlene“, bar tako kaže urednik Zoran Stanojević koji je popričao sa njima, negirajući da je bilo nasilja!?!

I eto ga naš junak sutradan na kamionu drži vatreni govor Beogradjanima. Obučen u kežual varijanti, sa pripasanim sakoom oko struka, podvrnutih rukava, podigao je ruku  i pričao , o carstvu u gradu gde je gradonačelnik. Šapčani ga slušali i svojim ušima nisu verovali o čemu priča. Govorio je o fer izborima , čovek čiji je aktivista pravosnažno osudjen za kupovinu glasova tokom poslednjih izbora!?

O slobodi medija, govorio je ćovek kojeg lokalna  televizija prati u stopu gde god da krene.  Ovog  potrčka u Beograd je poslao njegov mentor Dušan Petrović. Kroz usta ovog svog poslušnika predlaže ujedinjenje  stranke Zajedno za Srbiju sa DS –om i strankom Borisa Tadića. Mudri Zelenović kaže da je reč o tri entiteta, koja će se kada tad ujediniti u jednu stranku , a potajna želja Dušana Petrovića je da na čelo progura svog štićenika , a kada dodje vreme, sebe predloži za predsednika političkog saveta stranke, da prenese svoju mudrost i iskustvo ( veštinu „drpisanja“) na mladje.

Smeta mu jedino Dragoljub Mićunović, osnivač stranke. „Mudrac iz Šapca“ vidi sebe kao naslednika starog Mićunovića, a svom „potrčku Zelenoviću“ je isprojektovao put ujedinitelja. Ali, još jedan mladi kadar hoće u Beograd. Njegov zamenik Kostadinović , koji je desna ruka Lutovcu i prati ga svuda u stopu. Baš kao verni kućni ljubimac?!

Zelenović viče protiv vlast svakog petka, za razliku od svih gradova koji proteste održavaju subotom. Jedva skupi  oko  200 svojih pristalica , da protestvuju protiv republičke vlasti , a onda subotom ide „na  Beograd“. Jednom se u Šapcu protestima pridružio i Dušan Petrović, da ga želja mine, da se podseti starih vremena. Tabananje je prepustio mladjima, koje poizdalje kontroliše i usmerava.

Umislili Dušan i Nebojša da mogu da se nametnu Srbiji!? Kakva glupost? Šapčani mu poručuju, „samo vi izadjite na izbore, pa ćete se lično uveriti koliko ste mali i nedorasli političari“?!  Jer, tada neće biti buke, pištaljki i provaljivanja u tudje kuće…

E.E.