Gradonačelnik Zelenović „pobegao iz Šapca“, skriva se od sugrađana u Beogradu, u čadoru „beogradskih aga“, gde kao miš iz rupe gricka jagode!?

Dok Šapčani pozivaju gradonačelnika Nebojšu Zelenovića da podnese ostavku zbog lošeg stanja u kojem se nalazi grad, on kampuje u Beogradu ispred Predsedištva i jede jagode sa svojim saborcima. Ni petog dana protesta, nije se udostojio da izađe i stane pred svoje sugrađane kako bi im odgovorio makar na deo pitanja koja su se tokom prethodnih protesta pominjala.

Čini se da sme jedino da stane pred kamere svoje televizije i tu, umesto da odgovori na optužbe da je u saradnji sa svojim mentorom Dušanom Petrovićem upropastio Šabac, on pljuje po državi i predsedniku Aleksandru Vučiću. Čak je u centru grada u okviru svojih protesta napravio nešto što se zove “otvoreni mikrofon”, a ceo Šabac proglasio za nekakvu “slobodnu zonu”. Za Zelenovića “sloboda” se izgleda ogleda u tome da isključivo iz mišje rupe posmatra šta Šapčani zaista misle o njemu, nemajući hrabrosti da im izađe pred oči.

– Stidimo se gradonačelnika Nebojše Zelenovića i Dušana Petrovića, koji od 2000. godine za Šabac nije uradio ništa. Postojao je Šabac i pre Dušana Petrovića i pre Srpske napredne stranke. Ali samo od dolaska SNS-a Šabac je krenuo boljim putem, a da bi bio tamo gde treba da bude grad ove veličine, ove istorije i ovakvih kvalitetnih, vrednih i sposobnih ljudi, potrebno je da ih vodi sposobna vlast, a to nije vlast Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića – rekao je narodni poslanik dr Boban Birmančević okupljenim sugrađanima.

Jedan od najvećih problema na teritoriji grada Šapca je što od 45 seoskih mesnih zajednica, u čak 42 nema ni jednog metra vodovodne i kanalizacione mreže.

– Ako gradonačelnik izjavi da u ovom trenutku na računu grada ima 10 miliona evra i da on ne zna šta će sa tim parama, pa neka uradi jedan metar kanalizacije i deset metara metara vodovoda. Neka ode u Drenovac i uradi onu sportsku halu koju je obećao i gde se slikao 2016. godine pred izbore. Ako ne zna šta će sa tih 10 miliona evra, neka ode u bilo koje selo i neka uradi bar deset metara asfalta. U Šapcu u 42 mesne zajednice nema vodovodne i kanalizacione mreže posle 19 godina vlasti Dušana Petrovića, Miloša Miloševića i Nebojše Zelenovića – naglasio je dr Birmančević.

Pored podsećanja na neispunjena predizborna obećanja aktuelnog gradonačelnika Šapca, Birmančević je ponovo okupljenim sugrađanima govorio o sedenju Zelenovića ispod zastave lažne države Kosovo, naglasivši da to što je prvi čovek Šapca uradio, nije uradio nijedan predsednik opštine i gradonačelnik u Srbiji.

– Pod zastavom nepriznate države Kosovo, tražio je podršku od naših neprijatelja za rušenje Aleksandra Vučića i za rušenje Srbije. Ta bruka i sramota koju je doneo gradu Šapcu nije mu bila dovoljna, a onda je kao jedini gradonačelnik išao u Strazbur da pljuje po svojoj državi i svojim građanima. A kada pričamo o njegovim zloupotrebama, ne smemo zaboraviti Dušana Petrovića, zvanog “10 posto”. Dok je Dušan Petrović zvani “10 posto”, uzimao po 10 posto, moglo se izdržati. Kada su prešli na 20 posto, i to je država nekako podnosila. A onda su počeli da uzimaju sve! – rekao je Birmančević i javno je Dušana Petrovića i Nebojšu Zelenovića sa skupa pozvao da izađu pred narod i da objasne šta su radili…