Gradonačelnik Zelenović fašističkim metodama pokušao da omete današnje protesno okupljanje građana, zapretivši da nijedan lokal ne sme da da struju za ozvučenje!?

Drugog dana protesta nezadovoljnih Šapčana protiv aktuelne gradske vlasti, dogodio se nezapamćeni udar na opoziciju od strane Nebojše Zelenovića i njegovih kadrova. Naime, na samom početku obraćanja okupljenim sugrađanima, dr Aleksandru Pajiću, povereniku šabačkog SNS-a isključeno je ozvučenje!


Izgleda da na Nebojšu Zelenovića druženje sa „fašistom“ Boškom Obradovićem utiče toliko da više ne dozvoljava da se mišljenje koje se njemu ne sviđa iskaže ni na ulici. Šabačka opozicija do sada je bila proganjana tužbama od strane pulena Dušana Petrovića zbog izgovorene reči za govornicom lokalnog parlamenta, a sada im ne daju da govore ni pod vedrim nebom.


A šta se zapravo dogodilo? Kako je dr Pajić objasnio, vlasniku lokala preko puta zgrade Gradske uprave gde se održavaju protesti, a koji je prvog dana protesta dozvolio da se njegova struja koristi za ozvučenje, “neko” je pretio i rekao mu da ako to nastavi da radi, sve gradske inspekcije će mu biti poslate u lokal. Izgleda da je pretnja usledila po početku današnjeg obraćanja okupljenim građanima, jer je mikrofon isključen nepunih pet minuta pošto je dr Pajić počeo da govori.

Interesantno je da skoro nijedan lokal koji se nalazi preko puta Gradske uprave nije imao hrabrosti da dozvoli građanima da kod njih priključe opremu na struju, tako da su ogorčeni Šapčani čekali duže od pola sata da se pojavi hrabri sugrađanin kojeg pretnje Nebojše Zelenovića ne mogu uplašiti. U isto vreme dok je trajala potraga za strujom, na prozore kancelarija Gradske uprave načičkali su se kadrovi Nebojše Zelenovića i snimali i fotografisali okupljene građane.


– Ovo je demokratija na način Nebojše Zelenovića. Nikada niko u Republici Srbiji nije sprečio nekoga iz opozicije da nešto kaže, da izraze svoje mišljenje. Jedini u Srbiji Nebojša Zelenović sputava slobodnu misao i slobodno izrečenu reč i za skupštinskom govornicom, a evo mi na ulici ne možemo slobodno da pričamo. Zvao sam predsednika Skupštine grada Šapca Nemanju Pajića da se priključimo samo deset metara iza naših leđa gde se nalazi Gradska uprava. Nemanja Pajić mi je rekao da mora da zove načelnika Gradske uprave Milana Vasića, da ga pita da li sme? Onda Vasić treba da zove Nebojšu Zelenovića da on odobri, a gospodin Zelenović, naravno, da zove “velikog dona” Dušana Petrovića. E, to je demokratija o kojoj razmišlja i koju sprovodi Nebojša Zelenović. Niko u Srbiji ne sme da se boji, a posebno ne u gradu Šapcu. Mi smo slobodni građani Srbije i nama niko ne sme da preti – rekao je dr Pajić okupljenim građanima.


On je podsetio sugrađane da se samo pet minuta od centra grada nalazi romsko naselje Šumice u kojem ljudi piju vodu koja nije iz gradskog vodovoda i gde žive praktično na deponiji, što je sramota za Šabac. Podsetio je i na Zelenovićevo lažno obećanje oko fiskulturne sale u Drenovcu. Gradonačelnik je poveo novinare i građevinske mađine, slikao se, obećao salu i sve to zaboravio. A na protestu je takođe bilo reči i u načinu na koji Zelenovićevi “slobodni” mediji prate proteste građana koji ne žele više da trpe aktuelnog gradonačelnika.

– Ja pozivam TV Šabac, “nezavisni medij” pod kontrolom Dušana Petrovića da bar isprate ova dešavanja. Ali da ne izveštavaju tako što puste sliku, a puste Nebojšu Zelenovića da priča o okupljanju ispred Gradske uprave. Ne vodi se tako uređivačka politika. Vi nas pet godina ne morate da čujete, ali narod, naši sugrađani vrlo dobro znaju i šta SNS radi i koliko radi i koliko poverenje uživa kod naših sugrađana. Ja imam Nebojši Zelenoviću da poručim jednu stvar: ako neće da podnese ostavku, ako kaže da su izbori način da se promeni vlast, pa šta onda traži u Beogradu? Šta traži Zelenović sa autobusima naših sugrađana u Beogradu, zašto on pod šatorima demokratije traži promenu vlasti? Da li je normalno da on kaže da se na vlast dolazi izborima, a da u isto to vreme ide u Beograd i demonstrira i traži promenu vlasti? Kakvi su to aršini gospodine Zelenoviću? – upitao je dr Pajić.Прегледач видео записа00:0000:39

Narodni poslanik dr Boban Birmančević rekao je da su se svi problemi u Šapcu koji traju godinama i koji se nagomilavaju pretvorili u jednu misao, zadatak i zahtev, a to je da Nebojša Zelenović podnese ostavku.
– Ostavka je najmanji čin koji on kao čovek mora da podnese imajući u vidu sve ono što je uradio i sve ono što su uradili njegovi drugarići pre njega od 2000. godine. Za 19 godina vlasti Dušana Petrovića, Miloša Miloševića i Nebojše Zelenovića, nemamo niti jedan metar asfaltnog puta u mnogim selima. Pozivam Dušana Petrovića i Nebojšu zelenovića da odemo u bilo koje selo i da nam pokažu metar asfalta koji su uradili. O vodovodu i kanalizaciji da ne govorim. Gradonačelnik se hvali da ima 10 miliona evra na računu. To je spremio za kupovinu glasova. Zelenoviću, nećeš moći tih 10 miliona evra potrošiti na kupovinu glasova, više ne možete glasove ni da kupite. Sa vama više niko neće niti hoće da vas podrži ni za pare. Bolje tih 10 miliona evra uložite u vodovodnu i kanalizacionu mrežu i u puteve – rekao je dr Birmančević okupljenim Šapčanima.


On je građanima pokazao i fotografiju Nebojše Zelenovića nastalu tokom upada “Saveza za Srbiju” u policijsku stanicu u Lučanima. Tada su Zelenovićevi partneri i on tokom izbora u ovoj opštini bili nezadovoljni rezultatima i očigledno rešili da se razračunaju sa policijom. Pokazivanje ove fotografije izazvalo je salvu nezadovoljstva među okupljenim Šapčanima. Na kraju svog obraćanja, dr Birmančević je sugrađanima ponovio lepe vesti koje se tiču izgradnje saobraćajne deonice Ruma – Šabac.


– Od Drugog svetskog rata, autoput Ruma-Šabac se obećava od svih vlasti i od dolaska žutog preduzeća te njihove lopovske demokratije od 2000. godine i od toga nije bilo ništa. Aleksandar Vučić, predsednik države, je obećao i rekao da će se graditi autoput Ruma-Šabac i brza saobraćajnica Šabac-Loznica. Kada Aleksandar Vučić kaže da će se uraditi autoput, to niko više ne osporava pa čak ni ovi lopovi i prevaranti. Svi u Šapcu i Srbiji znaju da Aleksandar Vučić govori istinu i da ono što kaže bude urađeno – zaključio je dr Birmančević.


E.E.