GRADONAČELNIK URUČIO NOVE UNIFORME DOBROVOLjNOM VATROGASNOM DRUŠTVU ,,GRUŠIĆ“

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić ugostio je danas u Gradskoj kući pripadnike Dobrovoljnog vatrogasnog društva ,,Grušić” i tom prilikom im uručio radnu odeću i obuću koje je finansiralo Ministarstvo unutrašnjih poslova – Sektor za vanredne situacije, preko Vatrogasnog saveza Srbije, u iznosu od 350.000 dinara. 

,,Deset pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva dobilo je danas zimske i letnje zaštitne uniforme, dok će za ostalih 13 članova oprema stići u februaru. Mislim da je za Grad Šabac veoma značajno da ima Dobrovoljno vatrogasno društvo koje predstavlja značajnu pomoćnu snagu profesionalnim vatrogasno-spasilačkim jedinicama. DVD čine ljudi koji su uvek spremi da pomognu kada je reč o zaštiti od požara, odnosno drugih opasnosti. Oni su angažovani na gašenju manjih požara i kontroli većih. Zahvaljujući njima naš sistem za zaštitu i spasavanje biće dodatno ojačan i na taj način doprineće većoj bezbednosti naših građana”, istakao je gradonačelnik Pajić i poručio da će Grad Šabac uvek biti tu da im pomogne.

,,Posao DVD-a nije ni malo lak, zbog toga im moramo pružiti maksimalnu podršku za njihovo nesmetano funkcionisanje. Uskoro ih očekuje obuka koju će finansirati Grad Šabac, a realizovaće je pripadnici Odeljenja za vanredne situacije. Ona će se sprovoditi početkom februara i obuhvatiće 60 časova teorijske i praktične nastave. Grad će im dodatno obezbediti i vatrogasno vozilo”, podvukao je gradonačelnik.

Načelnik Sektora za vanredne situacije grada Šapca, Ivan Spajić, zahvalio se gradonačelniku što je prepoznao ulogu i značaj za formiranje Dobrovoljnog vatrogasnog društva na teritoriji jedinice lokalne samouprave, koje broji 23 člana. Spajić je naglasio da je reč o mladom društvu, koje je nakon usvajanja Zakona o dobrovoljnom vatrogastvu, među prvima formirano.

,,Pošto su pripadnici Dobrovoljne vatrogasne jedinice prošli kategorizaciju i lekarske preglede, Sektor za vanredne situacije će u narednom periodu sprovesti njihovu obuku. DVD ,,Grušić” dobilo je materijalno-tehnička sredstva neophodna za funkcionisanje i rad. Nakon obuke i po dobijanju vozila koje je gradonačelnik obećao, biće stavljeni u operativnu funkciju. Sve to će značiti mnogo za bezbednost i pomoć pripadnicima vatrogasno – spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije”, rekao je Spajić.

Osim pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva ,,Grušić“, prijemu su prisustvovali načelnik Policijske uprave Šabac, Aleksandar Vilotijević i član Gradskog veća za bezbednost, Zoran Zdravković.