Gradonačelnik Šapca, političar u pokušaju, sakupljač „izbornih baba i žaba“ – misli da je toliko bitan, da traži javno izvinjenje od predsednika države!?

Zelenović više ne zna kud udara. Da bi skrenuo pažnju sa brljotina koje je u poslendjih nekoliko godina počinio u ovom gradu sa projektima i investicijama koje nije realizovao, nenamenski trošeći novac iz budžeta zbog čega ga,nakon prijave Državnog revizora, goni  i tužilaštvo – rešio je da glumi žrtvu. Malo mu je bilo da okleveta svoju državu odlaskom u Strazbur, pa se dosetio da širi priču o tome da je u velikoj opasnosti i da mu se preko Fejsbuka priprema linč, o čemu je, kako je navodio preko svojih medija,  ugrožena bezbednost , i njega i njegove porodice. Prijavio je, preneli su mediji, posebnom Odeljenju za tehnološki kriminal ceo slučaj, ali avaj, tužilaštvo niti bilo ko ne reaguje na to, već on i dalje, kako kaže, živi u strahu.

Sve je počelo na poslednjoj sednici Skupštine grada, na kojoj je glavna tema bila budžet. Iskoristio je skupštinsku govornicu da  uputi poziv na proteste u Beograd, da se bore za smenu vlasti, naravno bez izbora, jer ih on i okupljeni mu prijatelji, ne priznaju kao način dolaska na vlast. Zauzeo je i mesto presedavajućeg Saveza za promene, ali ga niko i ne spominje u izveštajima, kao da i ne poswtoji! Ali je zato glavni lik u novinama  koje „časti i levom i desnom rukom budžetskim novcem“, kao i u lokalnim medijima,  koji ga lažu, da je najumniji i najmudriji političar na ovim prostorima!?

Kada mu je sa govornice replicirao šef odborničke grupe SNS-a Aleksandar Pajić, pitajući ga, kako bi bilo da sada naprednjaci organizuju proteste u Šapcu protiv vlasti, kao što to on čini u Beogradu, gde ga niko ne zna, provocirajući je rekao „jedva čekam“!?

A onda je na fejsbuk stranici „Oslobodimo Šabac“, jedan od korisnika je pozvao gradjane da se okupe ispred njegove zgrade i oteraju ga iz grada!?

To je,po tumačenju Zelenovića bio poziv na linč, zbog čega je otkasao do tužilaštva da se raspita što ne reaguju? Ispred njegove zgrade niko se nikada nije okupio, niti je učinio bilo šta loše, niti sprečio ikoga od članova njegove porodice da udje ili izadje u zgradu.

Šta su sve njegovi šetači pisali na fejsbuku, komentarisali, ne bi stalo na desetine stranica Embarga, te ne treba trošiti vreme. One“ divne birane“ reči upućene ženama, političarima, predsedniku države…

Ovaj umišljeni lider u koloni sa Djilasom ,Obradovićem .. svake subote traži smenu režima u Beogradu, bežeći od izbora kao đavo od krsta?! Traži izvinjenje lično od predsednika države Aleksandra Vučića ,jer agresija koju on vidi dolazi odozdo, od funkcionera SNS-a ,od Aleksandra Vučića,mudro zaključuje Zelenović.

Za slogan „Stop krvavim košuljama“ izgubili su svaki razlog momentalno, jer je odmah uhvaćen čovek koji je napao Borka Stefanovića. Bilo je stop nasilju i kada je pronadjen palikuća novinara.Na lokalnim medijima koje kontroliše, niko ga nikada nije pitao za neispunjena obećanja koje je dao građanim, u loklanim novinama nema ni jednog komunalnog problema problema sa kojima se suočava običan čovek u ovom gradu! Nema toplih ljudskih priča o siromašnima.. . Ali zato se uživo prenose protesti iz Beograda.To Šapčane zanima, a ne zanima ih besmisleno raskopavanje ulica po ko zna koji put, ne zanima ih,  gde je kvantaškapijaca, Centar za otkup i  preradu voća, Sava park, podzemna garaža. Gde su stanovi u vlasništvu grada, zašto prodaju tuđu imovinu , ko je ostavio bez hleba hiljade radnika u ovom gradu?

Sedi Zelenoviću u „mrtvom“ Šapcu, a hoće da  rešava državne probleme i poslove, kojima nije ni do kolena!? Sabrao čovek  „babe i žabe“, napravio vlast u ovom gradu, samo da bi izigrao volju građana Šapca…

E.E. / embargo.rs