GRADONAČELNIK PAJIĆ PRIMIO TREĆU DOZU VAKCINE PROTIV KORONA VIRUSA

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je danas vakcinalni punkt za imunizaciju protiv korona virusa u Službi kućnog lečenja i nege, gde je primio treću dozu vakcine kineskog proizvođača ,,Sinofarm“. Gradonačelnik je rekao da je svojim ličnim primerom želeo da pošalje jasnu poruku sugrađanima da je imunizacija i dalje jedan od najbitnijih koraka u suzbijanju virusa, kao i njegove mutacije.

,,Za razliku od drugih zemalja sveta koje imaju problem da nabave čak i prvu dozu vakcine, mi u Srbiji možemo da biramo koju vakcinu ćemo primiti, a treća doza se uveliko daje. Država nam je omogućila sve uslove, zbog toga nemamo razloga da čekamo na vakcinaciju, ne smemo se opuštati, moramo pokazati kolektivnu odgovornost, kako bismo sačuvali svoje živote i živote svojih najmilijih. Molim sve sugrađane koji se do sada nisu vakcinisali, da to obave što pre i time doprinesu kolektivnom imunitetu. Nema više izgovora, sve je na nama da se vratimo normalnim tokovima života”, istakao je gradonačelnik dr Pajić.

Prema zvaničnim podacima Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić“ zaključno sa jučerašnjim danom u Šapcu je prvom dozom vakcinisano 49.500 ljudi. Drugu dozu je primilo 47.000 građana, dok je treću dozu dobilo 14.000 građana.

Dr Jasmina Stanković direktorka Doma zdravlja ,,Dr Draga Ljočić” ocenila je da proces vakcinacije ide dobro, te da je na vakcinalnom punktu primetan blagi porast građana koji su dobili prvu dozu vakcine.

,,Do skoro je taj broj bio od 40 do 70 dnevno, a samo juče vakcinisali smo 112 lica. Povećan je i odziv građana za vakcinaciju protiv sezonskog gripa, od 5.950 doza koje smo dobili, utrošili smo 40 odsto”, kazala je dr Stanković.