GRADONAČELNIK PAJIĆ OBIŠAO RADOVE NA ASFALTIRANJU PUTA U VOLUJCU

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je posetio Volujac gde je toku asfaltiranje deonice puta u dužini od 4,7 kilometara. Nov asfalt dobiće Gajića mala u dužini od 2,35 km, Koprčanska mala u dužini od 1,3 km i Uroševića mala u dužini od 1,05 km. Vrednost radova je 46,7 miliona dinara, a radove finansira JP ,,Putevi Srbije”. Gradonačelnik Pajić istakao je da je teško poverovati da ovaj put do sada nije bio asfaltiran.

,,Želimo da omogućimo lagodan život i onima koji su udaljeni od grada. Asfaltiran put, na koji su meštani Volujca dugo čekali, od izuzetne je važnosti, pre svega zbog vrednih domaćina, ali i mladih ljudi koji su ostali na selu. Cilj nam je ravnomeran razvoj sela i grada. Meštani Volujca novim putem dobiće i uslove za život dostojne 21. veka”, kazao je gradonačelnik Pajić i dodao da  nakon Volujca, nastavljaju sa asfaltiranjem 2,7 km puta u Dvorištu čija vrednost iznosi 26,5 miliona dinara. 

,,Pre mesec dana smo najavili da će 12 sela: Grušić, Ribari, Mrđenovac, Orašac, Desić, Korman, Petlovača, Metlić, Bojić, Rumska, Volujac i Dvorište dobiti puteve u ukupnoj dužini od 30 kilometara za koje će biti izdvojeno 267 miliona dinara. Polovina sredstava biće obezbeđena iz budžeta Republike Srbije, a druga polovina iz budžeta Grada Šapca.Obećali smo da nijedno mesto u Mačvi, Pocerini i Posavotamnavi neće biti zaboravljeno. Sada to obećanje ispunjavamo. Od Šapca pravimo Grad budućnosti”, rekao je Pajić.

Meštanin Volujca Goran Gajić, otac četvoro dece, istakao je da u selu ima dosta dece i omladine koja planira da ostane na selu.

,,Zahvalio bih se Gradskoj upravi grada Šapca na čelu sa gradonačelnikom Aleksandrom Pajićem što su nam omogućili ovaj projekat. Dugo smo čekali na ovo. Prethodne vlasti su nam obećavale, ali to nikada nisu ispunile. Sadašnja vlast nam je izašla u susret bez ijednog dinara ulaganja meštana. Ni sami ne možemo da poverujemo da smo dobili 4,7 km novog puta”, istakao je Gajić.

Predsednik Mesne zajednice Volujac, Stevan Gajić, rekao je da u Gajića mali ima ukupno 41 domaćinstvo koje se pretežno bavi poljoprivredom.

,,Imam 70 godina i ovo čekam ceo život. Prethodni gradonačelnik nam je obećavao, ali to nikada nije ispunio. Ne znamo kako da se zahvalimo sadašnjoj vlasti za ovo što su nam uradili ovaj put”, kazao je Stevan Gajić.